ژنرال اسکات میلر، فرمانده کل نیروهای ناتو در افغانستان، روز سه شنبه به نظامیان تحت فرمان خود در این کشور گفت با توجه به گفتوگوهای جاری صلح با طالبان، خود را برای «فرایندهای مثبت یا پیامدهای منفی» آماده کنند؛ گفتگوهایی که قرار است به ۱۷ سال جنگ آمریکا و ناتو در افغانستان پایان دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ژنرال میلر بار دیگر بر لزوم روی آوردن به فرایند حل بحران افغانستان از راه گفتوگو و دیپلماسی تاکید کرد و به شماری از نظامیان حاضر در مقر نیروهای ناتو در کابل در روز اول سال نو میلادی گفت: «گفتوگوهای صلح در جریان است. بازیگران منطقه برای برقراری صلح تلاش میکنند. طالبان از صلح صحبت میکند. دولت افغانستان هم میگوید خواهان صلح است.»
ژنرال میلر حاضر نشد درباره گزارشهای مربوط به تصمیم دولت پرزیدنت ترامپ به بیرون بردن نیمی از نیروهای ۱۴ هزار نفری ناتو در افغانستان اظهار نظر کند. هفته پیش سخنگوی کاخ سفید گفت هنوز رئیس جمهوری در این باره فرمانی صادر نکرده است. دولت نیز حاضر به رد گزارشها نشده است.
خبر خروج نیروهای ناتو موجب شده است کشورهای همسایه نگران سیل مهاجران و پناهجویان افغان شوند. به همین سبب ژنرال میلر به همقطارانش توصیه کرده است با در نظر گرفتن همه این نگرانیها و نکات مثبت و منفی، به چشم انداز سال نو بیاندیشند.
دولت آمریکا همراه با متحدان خود ۱۷ سال پیش و در واکنش به حملههای تروریستی ۱۱ سپتامبر، به افغانستان حمله نظامی کرد و رژیم طالبان را برانداخت. در این طولانی ترین جنگی که آمریکا درگیر شده است، تا کنون ۱۴۰ هزار نفر - شامل نظامیان، نیروهای امنیتی، شورشیان و غیرنظامیان - کشته شدهاند. جنگ برای واشنگتن میلیاردها دلار هزینه داشته است.
به نوشته رویترز، افغانستان از اواخر دهه ۱۹۷۰ با لشکرکشی شوروی به این کشور کم و بیش در حالت جنگی بوده و اکنون که همه طرفها دم از صلح میزنند، روزنه امیدی برای پایان دادن به جنگ و ناآرامی ۴۰ ساله به وجود آمده است. سال گذشته طالبان در بیانیهای اعلام کرد که با موفقیت توانسته است آمریکا را وادار کند این گروه را به میز مذاکره دعوت کند.