لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۴

انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان دوباره به تاخیر افتاد؛ شاید خرداد سال آینده


«اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان اعلام کرد روز ۲۰ آوریل سال ۲۰۱۹ انتخابات ریاست جمهوری کشور برگزار نخواهد شد.

به گزارش روزنامه واشنگتن پست، پیشتر روز ۲۰ آوریل برای برگزاری دوره جدید انتخابات ریاست جمهوری اعلام شده بود، اما روز دوشنبه اعلام شد که انتخابات باز به تاخیر افتاده است. مقام های افغان می گویند تاخیر به این دلیل است که در این مدت کمیسیون مستقل انتخابات بتواند برای برگزاری مطمئن و آرام و سازماندهی شده، برنامه ریزی کند.

در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸ مشکلاتی پدید آمد و طول مدت رای گیری یک هفته ادامه یافت و شکایت های زیادی درباره تقلب اقامه شد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، عبدالعزیز ابراهیمی سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان درباره این تاخیر گفت، زمان زیادتری لازم است تا فهرست رای دهندگان آماده شود و کارکنان برگزاری انتخابات آموزش لازم را ببینند. هویت انتخاب کنندگان قرار است با سامانه بیومتریک مشخص شود تا جلوی هرگونه تقلب گرفته شود.

در جریان انتخابات پارلمانی تاخیرهایی روی داد، زیرا تعداد کافی برای برگزاری انتخابات با سامانه بیومتریک آموزش ندیده بودند. بسیاری از کسانی که برای رای دادن ثبت نام کرده بودند، نامشان در فهرست نبود.

بخشی از حوزه های رای گیری با تاخیر به روی رای دهندگان باز شد و در مواردی ناچار شدند مدت رای گیری را برای روز دوم هم تمدید کنند. در نتیجه، شکایت های زیادی اقامه شد و نتیجه انتخابات نیز در اغلب نقاط به چالش گرفته شد.

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ افغانستان، دو نامزد پیشتاز - اشرف غنی و عبدالله عبدالله - که به دور دوم راه یافتند، آرای شان بسیار به هم نزدیک بود و بحث ها و مشاجره هایی درباره تقلب مطرح شد.

آقای عبدالله ادعا کرد تقلب ها بسیار گسترده بوده و در مورد برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز و گسترده در سراسر کشور هشدار داد.

جان کری وزیر خارجه وقت آمریکا میانجی شد و پیشنهاد دولت وحدت ملی را داد. اشرف غنی رئیس جمهوری شد و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی، که یک پست تازه ایجاد شده بود. آن ترتیبات برای دو سال مقرر شد، اما تا به امروز دوام آورده است؛ که نتیجه اش شکاف در دولتی است که درگیر جنگ و درگیری روزمره با طالبان است.

در مدتی که به برگزاری انتخابات آتی ریاست جمهوری مانده است، آمریکا مهلتی خواهد داشت که به یاری زلمای خلیلزاد، فرستاده ویژه در افغانستان، میان دولت کابل و طالبان صلحی برقرار سازد.

خلیلزاد از ماه سپتامبر که به این سمت منصوب شده است، چندین دیدار با طالبان داشته و ابراز امیدواری کرده است طالبان و دولت افغانستان تا ماه آوریل یک نقشه راه برای صلح در کشور ارائه کنند. طالبان و کابل، چنان مدت کوتاهی را غیرواقع‌بینانه خوانده اند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG