چند روز پس از تایید مذاکرات ایران با گروه طالبان از سوی جمهوری اسلامی، این بار ایران اعلام کرد که هیئتی از گروه طالبان در تهران مذاکراتی را با معاون سیاسی وزیر خارجه ایران داشته است.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه ۱۰ دی ماه در نشست خبری خود اعلام کرد که روز یکشنبه هیئتی از طالبان در تهران مذاکراتی را با عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران داشته است.
هنوز جزئیات بیشتری از مذاکرات ایران و گروه طالبان رسانهای نشده است.
در حالی قاسمی از مذاکرات با طالبان در تهران خبر داده است که پیش از این نیز علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در ۵ دیماه، تایید کرده بود جمهوری اسلامی «مجموعه ارتباطات و گفتوگوهایی» با گروه طالبان داشته است.
اما تایید مذاکره با گروه طالبان از سوی جمهوری اسلامی یک هفته بعد از دیدار مقام آمریکایی و طالبان اعلام شد. مقام های آمریکایی می گویند برای صلح افغانستان، طالبان باید وارد گفتگوهای سیاسی شود.
گفتوگوها میان آمریکا و طالبان با حضور نمایندگانی از دفتر سیاسی و شاخه نظامی این گروه و نمایندگانی از دولتهای آمریکا، پاکستان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی انجام شد. طالبان گفته است که علاقهای به گفتوگو با دولت افغانستان ندارد.
پیشتر برخی مقامهای افغانستان - از جمله محمد معصوم استانکزی، رئیس امنیت ملی و شریف یفتلی رئیس ستاد ارتش افغانستان - گفته بودند که ایران با گروه طالبان رابطه دارد، به آنها کمک کرده و «سلاح و تجهیزات نظامی» در اختیارشان قرار میدهد.
جان بس، سفیر آمریکا در افغانستان هم بهار سال جاری به بیبیسی گفته بود سپاه پاسداران برای گروه طالبان «پشتیبانی لجستیکی» فراهم میکند.
ایران همواره هرگونه کمک یا رابطه با گروه طالبان را رد کرده است.
اما روزنامه تایمز چندی پیش در گزارشی اعلام کرده بود که نفوذ تهران در افغانستان، با وجود تنش فزاینده با واشنگتن، رو به گسترش است. مقام های طالبان و افغانستان می گویند صدها جنگجوی طالبان، در قالب بخشی از حمایت روزافزون ایران از شورش ها، در آکادمی نظامی نیروهای ویژه ایران آموزش های پیشرفته می بینند.
این در حالی است که آمریکا در ۱۲ شرط در نظر گرفته برای مذاکره با ایران جهت رسیدن به توافق جدید هستهای، اعلام کرده بود که ایران باید به حمایت از طالبان و دیگر گروههای تروریستی در افغانستان و منطقه، و پناه دادن به رهبران ارشد القاعده پایان دهد.