مجلس نمایندگان آمریکا طرح تشدید تحریم‌ها علیه نفت ایران را تصویب کرد

ساختمان کنگره ایالات متحده آمریکا

مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا روز جمعه دوازدهم آبان طرح تشدید تحریم‌ها علیه نفت جمهوری اسلامی ایران را با ۳۴۲ رای موافق در مقابل تنها ۶۹ رای مخالف تصویب کرد.

طرح موسوم به «توقف پناه‌دادن به نفت ایران» تحریم‌هایی را علیه بنادر و پالایشگاه‌های خارجی که نفت‌صادرشده از ایران را بر خلاف تحریم‌های ایالات متحده پردازش کنند، وضع می‌کند.

پس از حمله «تروریستی» ۱۵ مهر ستیزه‌جویان حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن بیش از یک‌هزار و ۴۰۰ نفر شد، قانونگذاران آمریکایی سرگرم بحث و تبادل‌نظر درباره چند طرح به منظور تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران بوده‌اند.

به رغم حمایت گسترده جمهوری اسلامی از حماس، حکومت ایران هرگونه دست داشتن در حمله ۱۵ مهر را رد کرده است.

مایک لاولر، قانونگذار جمهوری‌خواه، و جیرد موسکوویتس، قانونگذار دموکرات، با انتشار بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند طرح مزبور، «پیام واضح و نیرومندی به بازیگرانی همچون چین، روسیه، و دیگران می‌فرستد که به [جمهوری اسلامی] ایران برای دور زدن تحریم‌ها و تامین مالی تروریسم از سوی آنها [مقامات جمهوری اسلامی] کمک نکنید در غیر اینصورت با عواقب آن روبرو خواهید شد.»

این طرح به منظور تبدیل شدن به قانون باید به تصویب مجلس سنا و امضای ریاست جمهوری ایالات متحده برسد.

در حال حاضر، یک طرح همراه در مجلس سنا از حمایت سناتورها مارکو روبیو و جان کندی از حزب جمهوری‌خواه و مگی حسن و جکی روزن از حزب دموکرات برخوردار است.

مشخص نیست این طرح حتی در صورت تبدیل شدن به قانون، تا چه اندازه موثر خواهد بود. در حالی که کنگره آمریکا می‌تواند طرح‌های مربوط به تحریم‌ها را تصویب کند، چنین اقداماتی غالبا با معافیت‌های امنیت ملی همراه است که اجازه اعمال صلاحیت رئیس جمهوری ایالات متحده را در اجرای قانون می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، چین ممکن است به‌رغم تحریم‌های جدید همچنان به واردات نفت از ایران ادامه دهد.

صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران علیرغم تحریم‌های گسترده آمریکا در حال افزایش است.

داده‌های دو شرکت «حقایق انرژی جهان» (اف‌جی‌ای) و «وورتکسا» در ماه سپتامبر حاکی از آن است که صادرات روزانه نفت ایران بیش از یک و نیم میلیون بشکه بود. طبق منابع مزبور، این بالاترین رقم طی چهار سال گذشته بوده و ٨۰ درصد از آن به چین صادر شده است.