لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۷ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۲۹

آمریکا ۲۰ فرد و نهاد مرتبط با برنامه موشکی و پهپادی ایران را تحریم کرد


تحریم‌های جدید خزانه‌داری آمریکا علیه ایران
تحریم‌های جدید خزانه‌داری آمریکا علیه ایران

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، اوفک، روز چهارشنبه ۲۶ مهر از تحریم ١١ فرد، هشت نهاد، و یک کشتی به دلیل مشارکت‌شان در برنامه‌های بی‌ثبات‌کننده موشک‌های بالستیک و پهپادی جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

طبق بیانیه وزارت خزانه‌داری، تحریم‌شدگان در کشورهای ایران، جمهوری خلق چین، و ونزوئلا مستقر هستند.

افراد تحریم‌شده روز چهارشنبه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، و یا زیردستان‌شان را در زمینه تولید و تکثیر موشک و پهپاد حمایت کرده‌اند.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی، در این ارتباط گفت تکثیر «پهپادهای مخرب» و دیگر تسلیحات از سوی جمهوری اسلامی ایران، موجب طولانی‌شدن درگیری‌های پرشمار در منطقه و سراسر جهان می‌شود.

به گفته او، «ایالات متحده به اقدامات خود برای ایجاد اختلال در تکثیر پهپادها و سایر تسلیحات از سوی ایران به رژیم‌های سرکوبگر و بازیگران بی‌ثبات‌کننده ادامه خواهد داد و ما جامعه بین‌المللی را نیز تشویق می‌کنیم همین کار را انجام دهند.»

بیانیه وزارت خزانه‌داری با اشاره به همزمانی وضع تحریم‌های روز چهارشنبه با تصمیم اروپا به حفظ تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای، تسلیحات متعارف و موشک‌های بالستیک ایران به رغم منقضی شدن این تحریم‌ها در چارچوب قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌افزاید: «ایالات متحده همچنان در تعهد خود به مقابله با تهدید ناشی از تهیه، توسعه، و تکثیر موشک‌ها، پهپادها و سایر تسلیحات نظامی ایران ثابت‌قدم است.»

همزمان وزارت امور خارجه ایالات متحده در مورد انقضای محدودسازی جنگ‌افزارهای ایران و این که آیا این باعث نگرانی آمریکا است، به صدای آمریکا گفت که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، تهدید ایران را فوق‌العاده جدی می‌گیرد.

وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۲۶ مهر در پاسخی مکتوب به صدای آمریکا گفت: «تحت دولت بایدن، ایالات متحده اقدامات متعددی را برای رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران، توسعه و تکثیر موشک‌ها و پهپادها، تأمین مالی تروریسم، و سایر رفتارهای نگران‌کننده و بی‌ثبات‌کننده‌اش در داخل، در سراسر منطقه و در سراسر جهان انجام داده است.»

بر اساس مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در ۲۶ مهر ۱۴۰۲ محدودیت‌های اعمال شده سازمان ملل بر برخی‌ برنامه‌های تسلیحاتی ایران برداشته می‌شود. البته برداشته شدن این تحریم‌ها مشروط به آن بوده است که حکومت ایران در هشت سال گذشته - یعنی از زمان به نتیجه رسیدن توافق برجام تا روز سررسید این تحریم‌ها - هیچ‌گونه فعالیت تسلیحاتی ممنوعه‌ای - از جمله در ارتباط با موشک‌های بالستیک طراحی شده با قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای - انجام ندهد. این در حالی است که در سال‌های اخیر جمهوری اسلامی توسط ایالات متحده و طرف‌های برجام متهم به نقض این قطعنامه شده است.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که قصد ساخت سلاح‌ هسته‌ای را ندارد و برنامه هسته‌ای خود را نیز صلح‌آمیز توصیف می‌کند.

XS
SM
MD
LG