دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) پنج نهاد و دو شخص مستقر در ایران، چین، هنگ کنگ، ترکیه و امارات متحده عربی را در ارتباط با تهیه قطعات حساس هواپیمای بدون سرنشین ساخت ایران تحریم کرد.
در بیانیه وزارت خزانهداری آمده است که این شبکه، انتقال محمولهها و تراکنشهای مالی را برای تهیه سروو موتورهای پهپادهای «شاهد» توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تسهیل کرده است.
«سرووموتور» یک محرک چرخشی یا محرک خطی است که امکان کنترل دقیق موقعیت زاویه ای یا خطی، سرعت و شتاب را فراهم میکند.
وزارت خزانهداری آمریکا افزوده است که جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تهاجم غیرقانونی روسیه به اوکراین، پهپادهای «شاهد-۱۳۶» را برای این کشور فراهم کرده است و یکی از سروو موتورهای خریداری شده توسط شبکه تحریمشده امروز در بقایای شاهد-۱۳۶ روسیه که به تازگی در اوکراین سرنگون شد پیدا شده است.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری در امور تروریسم و اطلاعات مالی، گفت که پهپادهای ساخت ایران همچنان «ابزاری مهم» برای حملات روسیه، ایجاد وحشت در شهروندان اوکراینی و حمله به زیرساختهای حیاتی در این کشور است.
او افزود که آمریکا همراه با متحدان و شرکایش، به تلاش برای پاسخگویی افرادی که در پخش پهپادهای ایران در روسیه و یا ارائه آنها به نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه و دیگر بازیگرانی که در بیثباتی نقش دارند ادامه خواهد داد.
شرکت «پیشگام الکترونیک صفه» در ایران، که بر اساس بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا هزاران سروو موتور را که در پهپادهای مذکور کاربرد دارند به ارزش صدها هزار دلار برای سپاه پاسداران خریداری کرده، از جمله تحریمشدهها است.
حمیدرضا جانقربانی، مدیر اجرایی این شرکت، نیز به فهرست تحریمشدهها افزوده شده است.
ایالات متحده آمریکا تاکنون تحریمهای متعددی را علیه جمهوری اسلامی به دلیل ساخت و ارسال پهپادهای رزمی خود به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین، وضع کرده است.
دولت جو بایدن، روز سهشنبه ۲۸ شهریور نیز هفت شخص و چهار نهاد در ایران، روسیه، چین و ترکیه را به دلیل تسهیل حمل و نقل و تراکنشهای مالی به شرکت صنایع هواپیماسازی ایران (هسا)، در رابطه با ساخت هواپیماهای بدون سرنشین و هواپیماهای نظامی هدف تحریم قرار داد.