لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۹

آمریکا برای اطلاعات درباره گروه هکری «ایمن‌نت پاسارگاد» جایزه تعیین کرد


تصویر اطلاعیه پاداش برای عدالت در شبکه اکس
تصویر اطلاعیه پاداش برای عدالت در شبکه اکس

برنامه «پاداش برای عدالت» وابسته به وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا در حساب فارسی زبان شبکه اجتماعی ایکس برای دریافت اطلاعات درباره گروه هکری « ایمن نت پاسارگارد» جایز‌ه‌ای تا سقف ۱۰ میلیون دلار تعیین کرد.

در این اطلاعیه رسمی ایمن نت پاسارگاد، که بنا بر اطلاعات منتشرشده از «عاملان نفوذ سایبری جمهوری اسلامی» است، صریحا عامل مداخله در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۱۳۹۹ و «عامل گسترش تروریسم سایبری» معرفی شده است.

این شرکت پیش از این مورد تحریم وزارت خزانه داری آمریکا و تحت تعقیب پلیس فدرال آمریکا بوده است، اما این بار سرویس امنیتی وزارت خارجه برای دریافت اطلاعات مرتبط با کارگزاران این گروه هکری پاداش ده میلیون دلاری تعیین کرده است.

برنامه «پاداش برای عدالت» که یک برنامه حافظ منافع ملی و بخشی از سرویس امنیت دیپلماتیک وزارت امور خارجه آمریکا محسوب می‌شود، در پیام تکمیلی دیگری در شبکه ایکس، هویت چهار تن از کارگزاران اصلی این گروه هکری مرتبط با دولت ایران را فاش کرد.

در این پیام آمده است: «سید محمد هاشمی، علی مهدویان، فاطمه صادقی، و الهه یزدی شهروندان ایران و کارگزاران شرکت ⁧سایبری‬⁩ ایمن‌نت پاسارگاد در ایران هستند که برای مداخله در ⁧انتخابات‬⁩ آمریکا تلاش کرده‌اند.»

پیش از این وزارت خزانه‌داری آمریکا در سال ۱۴۰۰ شرکت «ایمن‌نت پاسارگاد» و شش شخص مرتبط با آن را به اتهام تلاش برای ارعاب و تاثیرگذاری بر رای‌دهندگان آمریکایی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۹ تحریم کرد.

در گذشته هم ایمن نت پاسارگاد با نام پیشین خود، شرکت «نت پیگرد سماوات» به دلیل پشتیبانی از سازمان جنگ الکترونیک و دفاع سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحت تحریم‌ آمریکا قرار گرفته بود.

اما «اف‌بی‌ای» یک قدم از تحریم فرا رفته و این گروه هکری را تحت پیگرد قانونی قرار داد. اف‌بی‌آی با صدور بیانیه‌ای در مهر ۱۳۹۹ این گروه سایبری تحت نفوذ دولت ایران را تحت تعقیب پلیس فدارل امریکا قرار داد.

اف‌بی‌ای در این بیانیه اعلام کرد که «ایمن نت پاسارگاد» در ایمیل‌های شهروندان و فرایند تاثیرگذاری بر فرایند ثبت نام رای‌دهندگان در ۱۱ ایالت اخلال ایجاد کرده است. در ادامه همین بیانیه نیز گفت که ایران پشت پرده عمده‌ترین تلاش خارجی برای تاثیرگذاری بر انتخابات ۱۳۹۹ است.

حکومت جمهوری اسلامی ایران مداخله خود در انتخابات ۱۳۹۹ آمریکا از طریق هکرهای تحت نفوذش را تکذیب می‌کند٬ با این حال گزارش‌ها حاکی از آن است که دموکرات‌های ایالت فلوریدا چند هفته پیش از برگزاری انتخابات ایمیل‌هایی دریافت کرده بودند که به آنها می‌گفت جمهوری‌خواه شوند.

ایمن نت پاسارگاد اگرچه تنها گروه هکری وابسته به دولت ایران نیست، اما یکی از فعال‌ترین آنها است. مایکروسافت در گزارشی که در اردیبهشت ۱۴۰۲ منتشر کرد گفت بیشتر عملیات اینترنتی هکرهای وابسته به حکومت ایران از طریق گروه ایرانی «کاتن سنداستورم» که مایکروسافت آن را پیگیری می‌کند، انجام می‌شود.

مایکروسافت در این گزارش به افزایش چشمگیر فعالیت‌های سایبری هکرهای وابسته به حکومت ایران هشدار داد و گفت این گروه‌ها به طور فزاینده‌ای فعالیت‌ خود را در زمینه انتشار «اطلاعات نادرست» گسترش داده‌اند.

این شرکت اعلام کرد، تعداد حملات سایبری هکرهای وابسته به حکومت ایران در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ بیش از سه برابر افزایش یافته و هشدار داد که تهدید حملات سایبری به زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و اسرائیل واقعی است، زیرا برخی از گروه‌های ایرانی به‌دنبال تاکتیک‌های جدید برای راه‌اندازی چنین حملاتی‌ هستند.

XS
SM
MD
LG