آنتونی بلینکن: تشدید تنش توسط روسیه با تحریم‌های شدیدتر ما همراه خواهد شد

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، و دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین (آرشیو)

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز سه‌شنبه ۳ اسفند ۱۴۰۰ در یک کنفرانس خبری مشترک با دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، شرکت کرد.

وزیر خارجه آمریکا در این کنفرانس خبری در رابطه با تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، مبنی بر به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه دونتسک و لوهانسک و گزارش‌های نشان‌دهنده عزم روسیه برای ادامه تجاوزاتش، تاکید کرد که چنان‌چه تجاوزگری روسیه افزایش یابد، تحریم‌های شدیدتری نیز بر آن کشور اعمال خواهد شد.

آقای بلینکن همچنین گفت که پس از به رسمیت شناخته شدن استقلال این دو منطقه توسط پوتین، دیداش با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه را که برای پنجشنبه برنامه‌ریزی شده بود، لغو کرده است.

بلینکن گفت توافق کرده بود که تنها در صورتی که روسیه به اوکراین حمله نکند، با لاوروف دیدار و گفت‌‌وگو کند.

بلینکن پس از دیدار با وزیر امور خارجه اوکراین در واشنگتن به خبرنگاران گفت: اکنون که می‌بینیم تهاجم در حال آغاز است و روسیه به وضوح دیپلماسی را به طور کامل رد کرده است، دیدار با لاوروف منطقی نیست.

وزیر خارجه آمریکا افزود با متحدان و شرکای آمریکا مشورت کرده است و همه با این تصمیم موافق بودند. آنتونی بلینکن گفت اگر روسیه تجاوز خود به اوکراین را بیشتر کند، ایالات متحده و متحدانش تحریم ها را تشدید می کنند.

وزیر خارجه آمریکا همچنین از اقدام روز سه شنبه آلمان برای توقف صدور گواهینامه برای خط لوله انتقال گاز نورد استریم-۲ استقبال کرد.

شما می‌توانید این کنفرانس خبری مشترک را که به طور زنده و با ترجمه همزمان از سایت، اینستاگرام، توییتر، یوتیوب، و فیسبوک صدای آمریکا پخش شد،‌ این‌جا مشاهده کنید.

یوتیوب:

فیسبوک:

توئیتر:

ساعاتی پیش از آن جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، روز سه‌شنبه ٣ اسفند طی سخنانی درباره بحران اوکراین از اعمال تحریم‌های بسیار شدید علیه بخش‌های بانکی و مالی و افراد نزدیک به حکومت روسیه خبر داد و گفت که تحریم‌های بیشتری در راه خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا گفت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در سخنان دیروز خود به حق موجودیت اوکراین حمله کرد و افزود تردیدی در مهاجم و متجاوز بودن روسیه وجود ندارد.

وی اعلام کرد که در واکنش به اقدامات روسیه، ایالات متحده و شرکایش تحریم‌هایی بسیار فراتر از تحریم‌های سال ۲۰۱۴ بر روسیه اعمال و دست این کشور را از سیستم مالی غرب قطع می‌کنند. وی افزود که در این راستا چهار تحریم بر دو نهاد مالی روسیه به نام‌های «وی‌ای‌بی» و «بانک نظامی» روسیه و نیز الیگارش‌های آن کشور اعمال می‌شوند.

رئیس جمهوری بایدن در ادامه گفت واشنگتن با برلین در حال همکاری است تا اطمینان حاصل کند پروژه نورد استریم-٢ ادامه پیدا نخواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه کمک دفاعی آمریکا و متحدانش به اوکراین ادامه خواهد یافت، افزود هم‌اکنون استونی، لتونی، و لیتوانی در حال آماده‌باش هستند.

آقای بایدن تاکید کرد آمریکا و متحدانش از وجب به وجب خاک ناتو دفاع خواهند کرد.

رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به حضور بیش از ۱۵۰ سرباز و انواع تجهیزات و تسلیحات نظامی روسیه در اطراف اوکراین گفت احتمال حمله در روزهای آینده بسیار جدی است.

جو بایدن ضمن تاکید بر هنوز باز بودن در دیپلماسی مقابل روسیه گفت آمریکا و متحدانش مسکو را نه بر اساس سخنان پوتین، بلکه بر اساس اقدامات او می‌سنجند.

همزمان، خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی که نخواست نامش منتشر شود، گزارش داده است که اعلامیه روز سه‌شنبه جو بایدن در مورد تغییر موقعیت نیروهای نظامی در اروپا، شامل اعزام ۸۰۰ سرباز پیاده به منطقه بالتیک و ارسال حداکثر ۸ جنگنده اف-۳۵ به چند منطقه عملیاتی در امتداد جناح شرقی ناتو است. علاوه بر این، آمریکا ۳۲ هلیکوپتر تهاجمی آپاچی را از نقاطی در اروپا به منطقه بالتیک و لهستان می‌فرستد.

به نوشته رویترز، این مقام ارشد دفاعی آمریکا گفته است که این نیروهای بیشتر، برای اطمینان بخشیدن به متحدان ناتو، جلوگیری از هرگونه تجاوز احتمالی به کشورهای عضو ناتو و آموزش نیروهای کشورهای میزبان در حال تغییر موقعیت هستند. این مقام افزود که هیچ‌کدام از نیروهای جدید از ایالات متحده نمی‌روند.
شما می‌توانید این کنفرانس خبری را که به طور زنده و با ترجمه همزمان در اینستاگرام، توییتر، یوتیوب، و فیسبوک صدای آمریکا پخش شد، این جا مشاهده کنید.

به دنبال اقدام روسیه در به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه لوهانسک و دونتسک در اوکراین، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو اعلام کرد که نشست ویژه‌ای با نماینده اوکراین برگزار می‌کند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز دوشنبه ۲ اسفند استقلال دو منطقه شرق اوکراین را به رسمیت شناخت و دستور داد نیروهای روس به عنوان «صلح‌بان» به آن مناطق بروند.

ایالات متحده نیز که تحریم‌هایی را روز دوشنبه علیه دو منطقه لوهانسک و دونتسک اعلام کرد، قرار است روز سه‌شنبه مجازات‌های بیشتری را درباره اقدام روسیه اعلام کند.

در همین حال، آلمان که بزرگترین وارد کننده گاز از روسیه در اروپا است تصمیم گرفته که در واکنش به اقدام پوتین، خط لوله انتقال گاز نورد استریم-۲ را که پیشتر راه‌اندازی شده فعال نکند. به نوشته اکونومیست، این بزرگترین تصمیم در مجموعه تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه توسط کشورهای غربی است.

بریتانیا هم روز سه شنبه اعلام کرد که پنج بانک روسی و سه فرد ثروتمند روس را تحریم کرده است.

اتحادیه اروپا نیز آماده اعمال تحریم‌های گسترده‌تر علیه روسیه می‌شود. به گفته سفیر این اتحادیه در آمریکا، این تحریم‌ها از جمله شامل افرادی می‌شود که در تصمیم «غیرقانونی» مربوط به مناطق دونتسک و لوهانسک دخیل هستند و همچنین بانک‌هایی که عملیات روسیه را تأمین مالی می کنند. تحریم‌های اتحادیه همچنین دسترسی روسیه به بازارهای سرمایه اتحادیه اروپا، و تجارت از مناطق جدا شده از اوکراین را در بر می‌گیرد.

در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، در پی اقدام پوتین برای به رسمیت شناختن دو جمهوری خودخوانده در شرق اوکراین و دستور او برای اعزام نیرو به آن مناطق، خواستار آرامش شد و گفت اوکراین از هیچکس و هیچ‌چیز نمی‌ترسد.

زلنسکی اقدام پوتین را خروج یکجانبه از توافق مینسک دانست و گفت عواقب نقض حق حاکمیت ملی اوکراین و تمامیت ارضی این کشور با رهبران سیاسی روسیه است. زلنسکی در سخنان خود گفت اوکراین به مسیر دیپلماتیک پایبند است.

پارلمان روسیه نیز روز سه شنبه معاهده‌هایی را با دو منطقه جدا شده در شرق اوکراین تصویب کرد که راه را برای استقرار فوری نیروهای روسیه با وجود تهدید تحریم‌های غرب باز کرد.

اقدامات اخیر روسیه باعث کاهش ارزش روبل و افزایش قیمت نفت شده است و بر بازارهای سهام در جهان نیز اثر منفی گذاشته است.