آمریکا از متحدان خود در خاورمیانه خواست به قطع شبکه‌های تأمین مالی حماس کمک کنند

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی. آرشیو


آمریکا در نشست اضطراری «مرکز هدف قراردادن منابع مالی تروریسم» از متحدان خود در خاورمیانه خواست تا بر تلاش‌های خود برای قطع کمک‌های مالی خارجی به حماس بیفزایند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا از کشورهای عضو این مرکز خواست تا از نفوذ خود برای قطع جریان کمک‌های مالی به حماس استفاده کنند.

آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبه‌نظامی حماس را، که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کرده‌اند.

«مرکز هدف قرار دادن منابع مالی تروریسم» در سال ۲۰۱۷ با هدف تقویت تلاش‌های چندجانبه میان آمریکا و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای مقابله با پولشویی منطقه‌ای و شبکه‌های تأمین مالی گروه‌های تروریستی تشکیل شد.

برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی در بیانیه‌ای گفت: «از دید آمریکا، عدم اقدام علیه حماس و فعالیت‌های تروریستی آن، به ضرر فلسطینی‌ها تمام خواهد شد.»

آقای نلسون افزود: «ما قادر به تحمل جهانی نیستیم که در آن تأمین‌کننده‌های مالی حماس و دیگر سازمان‌های تروریستی به حیات خود ادامه دهند، از سیستم مالی برای حفظ فعالیت‌های تروریستی خود سوء استفاده کنند و از مجازات مصون بمانند.»

نشست «مرکز هدف قراردادن منابع مالی تروریسم یا «تی‌اف‌تی‌سی» که برای ماه نوامبر برنامه‌ریزی شده بود، در نتیجه بحران اسرائیل و حماس زودتر برگزار شد.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، اوفک، روز چهارشنبه ۲۶ مهر تحریم‌هایی جدید علیه ۱۰ نفر از اعضای کلیدی، عاملان، و تسهیل‌گران مالی حماس در نوار غزه و همچنین در سودان، ترکیه، الجزایر، و قطر وضع کرد.

این تحریم‌ها، اعضای مسئول یک سبد سرمایه‌گذاری مخفی حماس در غزه، یک تسهیل‌گر مالی مستقر در قطر با روابط نزدیک با جمهوری اسلامی ایران، یک فرمانده ارشد حماس، و یک صرافی مجازی مستقر در غزه و اپراتور آن را هدف قرار می‌دهد.

جسیکا دیویس، کارشناس مقابله با تأمین مالی تروریسم، به صدای آمریکا گفت که تلاش‌های بین‌المللی برای قطع منابع مالی حماس با این تصور که تهدید تروریستی این گر‌وه کمتر از گذشته شده است در سال‌های اخیر کاهش پیدا کرده بود.

آمریکا از اعضای «تی‌اف‌تی‌سی» و دیگر کشورهای منطقه خواسته است تا طی اقداماتی هماهنگ، از تلاش حماس برای انتقال جمع‌آوری کمک‌های مالی از کشوری به کشور دیگر در زمانی که تحریم‌ها اجرایی می‌شوند جلوگیری کنند.

خانم دیویس به صدای آمریکا گفت: «راه‌های زیادی برای تأمین مالی حماس وجود دارد که می‌توان آنها را از میان برداشت و این تنها در خاورمیانه نیست چون حماس شبکه‌های گسترده‌ای را اداره می‌کند که در جلب حمایت سازمان‌های خیریه نقش دارند.»

این کارشناس افزود که بسیاری از این شبکه‌ها در خاورمیانه هستند ولی شمار زیادی از آنها نیز در خارج از خاورمیانه فعالیت می‌کنند و تعطیلی آنها می‌تواند تأثیر معناداری روی حماس و توانایی‌اش برای ادامه فعالیت داشته باشد.»

از سوی دیگر، کمیته نظارت مجلس نمایندگان آمریکا به رهبری جمهوریخواهان در نامه‌ای به دولت بایدن از اداره توسعه بین‌المللی آمریکا خواست تا تضمین دهد که کمک‌های بشردوستانه به غزه به دست حماس یا سایر سازمان‌هایی که توسط دولت آمریکا به عنوان گروه‌های تروریستی شناخته می‌شوند نخواهد رسید.

این نامه که خطاب به سامانتا پاور، رئیس اداره توسعه بین‌المللی آمریکا نوشته شده است توسط ۲۴ عضو جمهوری‌خواه کمیته امضاء شده است.

در این نامه تأکید شده است که در دولت ترامپ، کمک‌ها به غزه به دلیل عدم اطمینان از اینکه به نفع حماس تمام نشود به شدت کاهش یافته بود ولی این موضع توسط دولت بایدن تغییر کرد.

نامه می‌افزاید: « اگر دلارهای مالیات‌دهندگان آمریکایی از فعالیت‌های تروریستی حمایت مالی می‌کند، دولت بایدن باید این کمک‌ها را متوقف کند تا از آمریکایی‌ها و متحدان ما محافظت شود.»