جهان گرم‌ترین تابستان در تاریخ را تجربه کرد

موج گرما در شهر هیوستون، تگزاس (تابستان ۱۴۰۲)

آژانس هواشناسی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۱۵ شهریور، تابستان امسال را رسماً گرم‌ترین تابستان در تاریخ اعلام کرد. این موضوع، آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان، را وا داشته است تا از رهبران جهان بخواهد که بی‌درنگ، اقدامات اقلیمی اضطراری را آغاز کنند.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌بی‌سی، سازمان جهانی هواشناسی سازمان ملل متحد در گزارشی که با مشارکت سرویس آب و هوای اروپا «کوپرنیک» منتشر شد، اعلام کردند که ماه‌های ژوئن تا اوت سال ۲۰۲۳ جاری (تابستان ۱۴۰۲) گرم‌ترین تابستانی بوده که از زمان ثبت دمای هوا در سال ۱۹۴۰ میلادی (۱۳۱۹) تاکنون ثبت شده است.

بنا بر این گزارش، میانگین دمای هوای جهان در این سه ماه، ۱۶.۷۷ درجه سانتیگراد بوده است.

این گزارش همچنین حاکی است که ماه اوت سال جاری با اختلاف زیادی، گرم‌ترین ماه ثبت شده تاریخ و دومین ماه گرم بعد از ژوئیه سال جاری بود.

این گزارش پس از آن منتشر شد که رویدادهای شدید آب و هوایی در نیمکره شمالی رخ داد که موج‌های گرما و آتش‌سوزی‌های ویرانگری را به دنبال داشت.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

افزایش شمار تلفات ناشی از آتش‌سوزی‌های جنگلی در هاوایی

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در بیانیه‌ای با اعلام این‌که «اختلال اقلیمی آغاز شده است»، گفت: «دانشمندان از مدت‌ها پیش هشدار داده‌اند که اعتیاد ما به [مصرف] سوخت‌های فسیلی چه چیزی را بر سرمان خواهد آورد.»

او افزود که افزایش دما، نیازمند اقدامات بیشتر است.

همچنین ببینید: ثبت گرم‌ترین ماه در تاریخ کره زمین؛ گوترش: تعلل و بهانه، بس است

دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین گفت: «ما هنوز می‌توانیم از بدترین هرج‌ومرج اقلیمی جلوگیری کنیم» و هشدار داد که وقتی برای از دست دادن یک لحظه هم وجود ندارد.

بر اساس گزارش‌ها، سوزاندن سوخت‌های فسیلی، مانند زغال‌سنگ، نفت و گاز، عامل اصلی بحران آب و هوایی است.

همچنین ببینید: دانشمندان: حتی قطب جنوب هم از تغییرات شدید اقلیمی مصون نیست