گیلاد اردان، نماینده دائم اسرائیل در سازمان ملل، روز پنجشنبه، ویدئویی کوتاه به مجمع عمومی این سازمان نشان داد که در آن ستیزهجویان حماس در حمله به اسرائیل تلاش میکنند تا سر مردی را با بیل باغی از تن جدا کنند.
او به دیپلماتها گفت که قربانی این حمله وحشیانه اسرائیلی یا یهودی نبوده، بلکه یک کارگر کشاورزی از تایلند است.
اردان در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «در این ویدیو میتوان یک غیرنظامی به شدت مجروح، خونآلود و در عین حال زنده را دید که در حالی روی زمین دراز کشیده است که یک وحشی حماس که فریاد میزند الله اکبر با بیل باغبانی آنقدر گردن مرد را میکوبد تا سر او را از تن جدا کند».
اردان این ویدیو را در نشست دوروزه مجمع عمومی سازمان در مورد خاورمیانه در روز پنجشنبه نشان داد.
قرار است روز جمعه در مورد پیشنویس قطعنامهای که توسط کشورهای عرب ارائه شده و خواستار آتشبس در جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه است، رأیگیری شود.
دیپلماتهای اسرائیلی برای نشان دادن این ویدیو به تمامی اعضای مجمع عمومی بر روی هر صندلی در سالن مقر سازمان ملل، یک کیوآرکد با عنوان «غزه را از دست حماس آزاد کنید، اسکن کنید تا جنایات حماس را ببینید» قرار دادند.
اسرائیل متعهد شده است که حماس را که کنترل نوار غزه را در دست دارد، در تلافی برای حملهای که منجر به کشته شدن ۱۴۰۰ نفر شد، نابود کند. اسرائیل نوار غزه را هدف حملات هوایی بیوقفه قرار داد، آن را با بیش از دو میلیون جمعیت محاصره کرده و در تدارک برای حمله زمینی است.
ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، به نمایندگی از کشورهای عربی، اسرائیل را متهم کرد که «غزه را به جهنم همیشگی روی زمین تبدیل کرده است که نسلهای آینده را آزار خواهد داد.» وی گفت که تأثیر آن بر غیرنظامیان فلسطینی بسیار زیاد است.
ریاض منصور، فرستاده فلسطینیها در سازمان ملل متحد، با استدلال برای برقراری آتشبس گفت که برخی از کشورها، که او نامی از آنها نبرد، استاندارد دوگانه واضحی را اعمال میکنند.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، روز دوشنبه، گفت که هر گونه بحث در مورد آتشبس در غزه تنها در صورتی ممکن است که حماس تمامی گروگانهایی را که در حمله ۷ اکتبر از اسرائیل ربوده شدهاند، آزاد کند.
به گزارش نشریه هیل بایدن در پاسخ به این پرسش که آیا از توافق «آزادی گروگانها در مقابل آتشبس» حمایت میکند، گفت: «ما باید آن گروگانها را آزاد کنیم و سپس میتوانیم صحبت کنیم».
پیشتر، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته بود که ایالات متحده با آتش بس مخالف است، زیرا به حماس اجازه میدهد قدرت خود را بازیابی کند.
اسرائیل میگوید که میخواهد همه گروگانها آزاد شوند و همچنین باید اطمینان حاصل کند که این گروه تروریستی دیگر هرگز نتواند کشتاری را که در ۷ اکتبر انجام داد، تکرار کند.
آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبهنظامی حماس را، که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کردهاند.