لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۱۳

رویترز: لبنان توان جنگی دیگر با اسرائیل ندارد


رزمایش ارتش اسرائیل در مرز لبنان. ۲۶ اکتبر.
رزمایش ارتش اسرائیل در مرز لبنان. ۲۶ اکتبر.

رویترز در گزارشی به نقل از «منابع آگاه» اعلام کرد حزب‌الله مورد حمایت جمهوری اسلامی این واقعیت را می‌داند که توان جنگی دیگر با اسرائیل را ندارد و بحران‌های لبنان را هنگام طراحی برای گام‌های بعدی در درگیری با اسرائیل در نظر می‌گیرد.

بر اساس این گزارش، از آنجا که جنگ بین اسرائیل و حماس، متحد فلسطینی حزب‌الله در سراسر خاورمیانه طنین‌انداز شده است، خطر جنگ بین حزب‌الله و اسرائیل از زمان آخرین درگیری بزرگ آنها در سال ۲۰۰۶، بیش از همیشه محتمل است.

آمریکا، اتحادیه اروپا، و ژاپن گروه شبه‌نظامی حماس را، که تحت حمایت جمهوری اسلامی قرار دارد، به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کرده‌اند.

رویترز می‌گوید تحلیلگران بر این باورند که اگر حزب‌الله ببیند حماس در نوار غزه در آستانه شکست قرار دارد، ممکن است در پی تشدید تنش برآید اما رهبران لبنان نگرانند که اسرائیل در واکنش تصمیم بگیرد که وارد درگیری بزرگی با حزب الله شود.

اما با هشدار اسرائیل حزب‌الله می‌داند که باز کردن جبهه دوم «ویرانی» نصیب لبنان خواهد کرد و هزینه‌ها برای کشوری که متحمل یکی از بی‌ثبات‌کننده‌ترین دوران‌ها از زمان جنگ داخلی ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ بوده است، سنگین خواهد بود.

یک منبع آگاه با شناخت از حزب الله به رویترز گفت: «حزب الله هیچ علاقه‌ای به جنگ ندارد. لبنان هیچ علاقه‌ای به جنگ ندارد.»

ینا به این گزارش، بسیاری سوال می‌کنند که با خزانه دولتی خالی چه کسی برای بازسازی هزینه خواهد کرد. برخی هم این سوال را مطرح می‌کنند که آیا کشورهای عرب خلیج فارس به رهبری سنی‌ها که بودجه بازسازی لبنان را در سال ۲۰۰۶ تامین کردند، این بار هم با توجه به نقش بزرگ‌تر حزب‌الله در لبنان، کمک خواهند کرد.

رویترز می‌گوید که با این حال، حزب الله آمادگی خود را برای جنگ نشان داده است که نشان دهنده موقعیت آن به عنوان پیشتاز در ائتلاف مورد حمایت جمهوری اسلامی علیه اسرائیل و ایالات متحده است.

سیاستمداران لبنانی از حزب‌الله خواسته‌اند که در پی تشدید تنش نباشد، هر چند که بر تصمیم‌‌گیری‌های آن تأثیر چندانی ندارند.

رویترز به نقل از ولید جنبلاط، رهبر دروزی‌ها، گفت: «سرنوشت لبنان در خطر است.»

او گفت لبنانی‌ها نمی‌توانند برای توقف جنگی که توسط اسرائیل تحریک شده است کاری انجام دهند.

وی در اظهاراتی به رسانه‌ها گفت: «اما از طرف خودمان باید اوضاع را از طریق گفتگو کنترل کنیم و به برادران در حزب الله توصیه کنیم که قوانین تعامل را حفظ کنند».

  • لبنان هزینه جنگ را پرداخت خواهد کرد

اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهوری اسرائیل گفته است که اسرائیل به دنبال رویارویی در مرزهای شمالی خود نیست، اما اگر حزب‌الله ما را به جنگ بکشاند، باید مشخص باشد که لبنان بهای آن را پرداخت خواهد کرد.

دهه‌ها فساد و سوءمدیریت توسط سیاستمداران حاکم در لبنان باعث شد که سیستم مالی در سال ۲۰۱۹ سقوط کند، پس‌اندازها از بین برود، ارز نابود شود و لبنان به فقر کشیده شود.

لبنان عملاً بدون دولت است و با کشمکش‌های جناحی کشور بدون رئیس جمهور باقی مانده است.

بازسازی لبنان پس از جنگ سال ۲۰۰۶ که منجر به کشته شدن ۱۲۰۰ نفر عمدتاً غیرنظامی شد، سال ها طول کشید.

پس از جنگ ۲۰۰۶ که پس از ربودن دو سرباز اسرائیلی توسط حزب‌الله و کشتن شماری اسرائیلی در یک حمله فرامرزی آغاز شد، سید حسن نصرالله رهبر حزب‌الله گفت که این گروه پیش‌بینی جنگ را نمی‌کرد و اگر می‌دانست که این عملیات منجر به جنگ خواهد شد، این عملیات را انجام نمی‌داد.

به گفته رویترز، هفده سال بعد، زرادخانه گسترده حزب‌الله با حمایت جمهوری اسلامی توازن قدرت را در مقابل مخالفان به نفع حزب‌الله تغییر داد.

غسان حصبانی، یکی از اعضای برجسته حزب نیروهای لبنانی، یک جناح مسیحی که شدیدا با حزب الله مخالف است، گفت: «آنها برای جنگ و صلح تصمیم می‌گیرند و این کاملا غیر قابل قبول است.»

رویترز می‌گوید که نگرانی‌های جدی در مورد کشاندن لبنان به رویارویی مخرب توسط حزب‌الله وجود دارد، آنهم در شرایطی که شکنندگی وضعیت اجتماعی و اقتصادی آن به این معنی است که لبنان نمی‌تواند بی‌ثباتی بیشتری را تحمل کند.

مهند حاج علی از مرکز خاورمیانه در موسسه کارنگی گفت که حزب الله به شدت در مورد چگونگی تأمین مالی بازسازی پس از هر جنگی فکر می‌کند و این سوال را در ذهن دارد که آیا کشورهای عربی خلیج فارس کمک خواهند کرد و ایران چقدر پول نقد خواهد داد.

او گفت: «اگر بازسازی صورت نگیرد، قطعاً هزینه سیاسی برای حزب‌الله دارد... مردم سوال خواهند پرسید و خشم گسترده‌ای به وجود خواهد آمد.

XS
SM
MD
LG