حملات پهپادی روسیه به اوکراین؛ بلینکن با هدف تقویت حمایت غرب از اوکراین به مولداوی سفر کرد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، وارد کیشینف، پایتخت مولداوی، در شرق اوکراین شد. قرار است او با مایا ساندو، رئیس‌جمهور، و دیگر مقامات مولداوی دیدار کند. آرشیو

ارتش اوکراین روز چهارشنبه نهم خرداد، اعلام کرد که ۱۳ پهپاد از ۱۴ پهپاد روسیه در یک حمله شبانه به سه منطقه در این کشور را سرنگون کرده است. همزمان آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، با هدف تقویت حمایت غرب از اوکراین، وارد مولداوی، در شرق اوکراین شد.

الکساندر کووال، فرماندار منطقه ریونه در شمال‌غربی اوکراین» در حساب تلگرام خود نوشت که بقایای این پهپادها بر روی زیرساخت‌های انرژی این منطقه سقوط کرده است.

نیروی هوایی اوکراین همچنین ۱۱ پهپاد را در منطقه میکولایف سرنگون کرد ولی فرماندار محلی جزئیات خسارت‌های وارد شده را گزارش نکرده است.

در این حال، به گزارش خبرگزاری رویترز، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز چهارشنبه وارد کیشینف، پایتخت مولداوی، در شرق اوکراین، شد.

او در این سفر با مایا ساندو، رئیس‌جمهور، و دیگر مقامات مولداوی دیدار خواهد کرد. در دوران راست‌جمهوری آقای ساندو، مولداوی تهاجم روسیه به اوکراین را محکوم کرد و در عین حال، برای عضویت در اتحادیه اروپا تلاش می‌کند. مولداوی همچنین وابستگی خود به گاز طبیعی روسیه را به شدت کاهش داده و منابع تامین برق خود را متنوع کرده است.

رویترز به نقل از مقامات ایالات متحده نوشت که این جمهوری اتحاد شوروی سابق، با دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن حمعیت، که مرز طولانی با اوکراین دارد، با تلاش مسکو برای نفوذ در این کشور مواجه است.

جیم اوبراین، دیپلمات ارشد ایالات متحده در اروپا در وزارت امور خارجه ایالات متحده، پیشتر به خبرنگاران گفته بود که واشینگتن احتمالاً در حمایت از استقلال انرژی مولداوی، یک بسته کمکی را اعلام خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، کیشینف اولین مقصد از یک سفر کوتاه اروپایی آقای بلینکن با هدف تقویت حمایت غرب از اوکراین است.

اولگا روسکا، مشاور سیاست خارجی رئیس‌جمهوری مولداوی، به رویترز گفت که دیدار وزیر امور خارجه ایالات متحده نشانه قوی این کشور در حمایت از کیشینف در پیمودن مسیر دموکراتیک و آرمان‌های اتحادیه اروپا است.

به نوشته رویترز، سفر وزیر امور خارجه ایالات متحده به مولداوی در شرایطی انجام می شود که اوکراین در تلاش است تا از تشدید حملات روسیه در شرق جلوگیری کند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

زلنسکی به دنبال تقویت نظامی اوکراین؛ او از کشورهای اروپایی کمک‌های تازه می‌گیرد

یک روز پیش از اسن سفر، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری این کشور، در واکنش به سخنان دبیر کل ناتو به کشورهای عضو این پیمان در اروپا هشدار داد که در صورت دادن مجوز به اوکراین برای حمله به عمق روسیه با استفاده از سلاح‌های غربی، «با آتش بازی می‌کنند» چرا که این امر ممکن است جرقه یک درگیری جهانی بسیار گسترده‌تر را بزند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، به نشریه «اکونومیست» گفته بود که به نظر او، اعضای این ائتلاف باید اجازه دهند اوکراین با تسلیحات غربی به روسیه حمله کند. این نگاهی است که برخلاف ایالات متحده، برخی از اعضای ناتو از آن حمایت می‌کنند.

ولادیمیر پوتین در تاشکند، پایتخت اربکستان، به خبرنگاران گفت: «تشدید مداوم تنش می‌تواند به عواقب جدی منجر شود. اگر این عواقب جدی در اروپا رخ دهد، ایالات متحده با در نظر گرفتن برابری ما در زمینه تسلیحات استراتژیک، چگونه رفتار خواهد کرد؟ پیش‌بینی سختی است؛ آیا آن‌ها خواهان یک درگیری جهانی هستند؟»

او افزود که حملات اوکراین به روسیه با تسلیحات دوربرد، به ماهواره، اطلاعات و کمک غرب نیاز دارد و این به معنای درگیری مستقیم غرب است، و تاکید کرد که اعزام نیروهای فرانسوی به اوکراین گامی به سوی درگیری جهانی خواهد بود.

رئیس‌جمهوری روسیه همچنین گفت که آن دسته از کشورهای اروپایی عضو ناتو، که سرزمین کوچک و جمعیت متراکم دارند، باید قبل از صحبت در مورد حمله به عمق خاک روسیه، این نکته را در نظر داشته باشند.

همچنین ببینید: موافقت برخی رهبران غرب با حمله اوکراین به اهدافی در خاک روسیه؛ هشدار پوتین نسبت به آغاز یک جنگ فراگیر جهانی

حمله روسیه به اوکراین در پنجم اسفند سال ۱۴۰۱ بدترین تنش را در روابط روسیه با غرب ظی ۶۰ سال گذشته رقم زد که در حال افزایش است و به گفته دیپلمات‌ها در خطرناک‌ترین مرحله است.

این تهاجم باعث کشته شدن ده‌ها هزار غیرنظامی و فرار میلیون‌ها تن به خارج از اوکراین و تخریب شهرهای این کشور شده است.

روسیه که اکنون ۱۸ درصد اوکراین را در اشغال دارد، در برخی از مناطق در حال پیش‌روی است و جبهه جدیدی را در منطقه خارکیف گشوده و به بحث در میان کشورهای غربی در مورد ادامه کمک به اوکراین دامن زده است.

اوکراین می‌گوید که برای مقابله با روسیه باید بتواند به پشت خطوط این کشور ضربه بزند.

در این حال، به نظر می‌رسد که پس از حملات مکرر اوکراین به روسیه از جمله به شهرهای مرزی و پالایشگاه‌های نفت این کشور، صبر مسکو به پایان رسیده است.

ولادیمیر پوتین در پاسخ به پرسش تلویزیون دولتی روسیه در مورد مشروعیت ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، گفت که اکنون تنها مرجع قانونی در اوکراین، مجلس این کشور است و باید به رئیس این مجلس قدرت عمل داده شود.

دوره ریاست جمهوری زلنسکی در اوکراین به پایان رسیده است ولی به دلیل قوانین نظامی اعمال شده پس از تهاجم روسیه، انتخابات برگزار نشده است.