امارات متحده عربی در حالی روز جمعه اول اکتبر (نهم مهر ماه)، و با یک سال تاخیر به دلیل همهگیری ویروس کرونا، رویداد بزرگ و بین المللی «اکسپو ۲۰۲۰» با موضوع فناوری، اقتصاد و فرهنگ را با حضور ۱۹۰ کشور آغاز کرد که در ایران هنوز آثار گسترده این پاندمی بر فعالیت های اقتصادی و روزمره جامعه حکمفرماست و پیامدهای منفی آن به واسطه واردات دیرهنگام واکسن و نگاه سیاسی به موضوع سلامت شهروندان تشدید شده است.
این کشور کم وسعت و دارای منابع فسیلی فراوان در سال ۱۴۰۰ خورشیدی توانسته است علاوه بر دستیابی به زیرساختهای مهمی همچون حوزه آی تی، ایجاد نیروگاه هستهای و توسعه فناوریهای پیشرفته فضایی به جایگاه شاخصی در منطقه خاورمیانه برسد، که پیشتر بر اساس فرمانی از سوی آیت الله علی خامنهای و با تدوین سندی تحت عنوان چشم انداز ۱۴۰۴ توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام، بنا بود ایران در چنین جایگاهی باشد.
نمایشگاه اکسپوی دوبی نزدیک فرودگاه بین المللی المکتوم و با الهام از معماری مدرن و سنتی کشورهای مختلف طراحی شده و برنامههای جانبی متنوعی مانند برگزاری جشنهای بینالمللی، معرفی روزهای ملی کشورها و مناسبتهای بینالمللی، برنامههای شاد و اجرای رویدادهای تجاری در آن پیش بینی شده است. این نمایشگاه، که از آن با عنوان «نخستین نمایشگاه جهانی در خاورمیانه» نیز یاد میشود، با شعار «ارتباط ذهنها-خلق آینده» تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ (۳۱ مارس ۲۰۲۲) ادامه خواهد داشت و پیش بینی شده ۲۵ میلیون نفر از آن بازدید کنند.
ایجاد ۹۰۰ هزار شغل و سود ۳۳ میلیارد دلاری تا سال ۲۰۳۱ میلادی، از دیگر چشماندازهای رویداد مهم اکسپو ۲۰۲۰ دوبی محسوب میشود؛ چشماندازی اقتصادی که امارات متحده عربی آن را همزمان با گسترش روابط بینالمللی خود - همچون عادی سازی رابطه با اسرائیل و پیوستن به «پیمان ابراهیم» - در افقی فراتر پیگیری میکند.
آیتالله خامنهای ۱۳ آبان ۱۳۸۲ در بخشی از «سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴» نوشته بود، «با اتکال به قدرت لایزال الهی و در پرتو ایمان و عزم ملی و کوشش برنامهریزی شده و مدبرانه جمعی و در مسیر تحقق آرمانها و اصول قانون اساسی، در چشمانداز بیست ساله، ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه با هویت اسلامی و انقلابی، الهامبخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بینالملل.»
اما در آستانه سال ۱۴۰۴ خورشدی، این شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر امارات متحده عربی در حاشیه جنوبی خلیج فارس و حاکم دوبی بود که در توئیتی، همراه با تصاویری از شهرک بزرگ اکسپو ۲۰۲۰ که در بیابانهای کشورش بنا شده، نوشت: «شبی که فاصلهها را کوتاه کرد ... ملتها و فرهنگها را متحد کرد ... و موقعیت دوبی و امارات را تثبیت کرد ... به جهان خوش آمدید ... به آینده خوش آمدید ... از همه جا به نمایشگاه دوبی به خوش آمدید.»
رهبر جمهوری اسلامی در آخرین مورد از سلسله تصمیمات مخرب خود برای شهروندان ایران واردات لوازم خانگی را ممنوع کرده است.
همچنین ببینید: دستور ممنوعیت واردات لوازم خانگی؛ تداوم تصمیمات فردی که تبعات ناگوار جمعی دارد