چشم‌انداز اقتصادی آمریکا در کابینه پرزیدنت ترامپ؛ تلاش برای کاهش بدهی ملی

آنچه از هفته نخست پرزیدنت ترامپ در کاخ سفید و در مقام ریاست جمهوری می توان برداشت کرد این است که آقای ترامپ در اعمال سیاست های سفت و سخت خود برای آمریکا بسیار جدی است، سیاست هایی که می توانند چشم‌انداز اقتصادی آمریکا را برای همیشه تغییر دهند.

به نوشته سی بی اس، هدف پرزیدنت ترامپ در حوزه تجارت این است که روند بدهی ملی را با تنظیم روابط و قراردادهای تجاری آمریکا با دیگر کشورها معکوس کند.

پرزیدنت ترامپ در نطق تحلیف خود، تجارت یک سویه آمریکا را به باد انتقاد گرفت و گفت این شیوه تجارت منجر به این شده است که ثروت طبقه متوسط آمریکایی از دست آنها گرفته شده و به کشورهای دیگر فرستاده می شود.

اما بسیاری از تولیدکنندگان داخل آمریکا به دنبال این هستند که مشاغل را به خارج از کشور بفرستند چراکه هزینه کار و تولید در خارج از آمریکا اغلب پایین تر از داخل کشور است. یکی از شیوه هایی که آقای ترامپ برای مبارزه با صادرات مشاغل اتخاذ کرده، اعمال تعرفه بر کمپانی های آمریکایی است که محصولاتشان را در کشورهای دیگر تولید می کنند.

از سوی دیگر، طرح مالیاتی پرزیدنت ترامپ قرار است میزان مالیات پرداختی شهروندان را کاهش دهد. اما بنا به تحقیق کارشناسی منتشر شده از سوی اندیشکده «بنیاد مالیات»، مزایای مالیات کمتر برای ثروتمندان آمریکا، بویژه یک درصدی ها، بیشتر است.

اما بطور کلی، طرح های آقای ترامپ برای بهبود اقتصاد کم هزینه نخواهند بود و برخی از آنها نیز می توانند ریسک هایی به دنبال داشته باشند. بنا به تخمین «کمیته برای یک بودجه فدرال مسوؤلانه»، عملی شدن طرح های پرزیدنت ترامپ، ۵۳۰۰ میلیارد دلار به بدهی ملی خواهد افزود.