مصطفی زمانی، فعال کارگری در اعتصابات سراسری پروژههای نفت و گاز، به دست مأموران امنیتی جمهوری اسلامی در اصفهان بازداشت شده است. همزمان، رضا اقدسی، فعال کارگری زندانی، به چهار سال حبس محکوم شده است.
به گزارش کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران، مصطفی زمانی، کارگر پروژهای جوشکار، روز یکشنبه ۲۴ دی، در پالایشگاه اصفهان در حین ملاقات برای مذاکره کاری با شخصی که خود را پیمانکار معرفی کرده بود، به دست نیروهای لباس شخصی «ربوده شد.»
بر اساس این گزارش، خانواده و نزدیکان این فعال کارگری هیچ اطلاعی از سرنوشت وی پس از تماس «نیروهای امنیتی تحت نام پیمانکار» و ترک خانه به قصد کار ندارند.
مصطفی زمانی، اهل شهرستان ایذه در استان خوزستان، پیشتر نیز به دست ماموران اطلاعات سپاه پاسداران این شهر بازداشت شده بود.
اتحادیه آزاد کارگران ایران به نقل از کارگران پروژهای نفت و گاز نوشت: آقای زمانی در اعتراضات کارگری در منطقه پارس جنوبی، و همچنین فولادشهر، ایذه، هفشجان و تجمعات در مقابل مجلس شورای اسلامی و وزارت نفت که منجر به افزایش دستمزد کارگران شد، به طور مستمر فعال بوده است.
در همین حال، کانالهای تلگرامی متعلق به تشکل های کارگری خبر دادند که رضا اقدسی، فعال کارگری و از کارگران اخراجشده ایران خودرو با اتهامات امنیتی به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است.
همچنین ببینید: هرانا: رضا اقدسی، فعال کارگری زندانی، از رسیدگی پزشکی محروم شده استاین فعال کارگری که از آبان سال جاری با وجود بیماری، در زندان اوین تحت بازداشت بوده است، در طول اعتراضات سال گذشته به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، چند بار همراه با همسرش احضار و تهدید به زندان شده بود.
همزمان، کریم سیاحی، کارگر اخراجی گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز از صبح روز چهارشنبه تحصن خود در مقابل این کارخانه را آغاز کرده است.
آقای سیاحی از جمله شش کارگری بود که در سال ۱۴۰۱ و پس از اجتماعات صنفی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، اخراج شده بود. اداره کار استان خوزستان پس از اخراج، مجددا رای بازگشت به کار او را صادر کرد اما مدیران کارخانه مانع ورود او به کارخانه شدهاند.
علی محمدی، مدیرعامل گروه ملی صنعتی فولاد ایران در واکنش به تحصن کریم سیاحی به خبرگزاری ایلنا گفت: « شورای تامین قبلا به ما نامه زده که ایشان نقش اصلی در تجمعات داشته است و نباید به کار بازگردد. ما نیز دستور شورای تامین استان خوزستان را لازمالاجرا میدانیم».
اما روابط عمومی استانداری خوزستان در تماس با ایلنا اعلام کرد شورای تامین و استانداری خوزستان تاکنون درباره اشتغال یا عدم بازگشت به کار کریم سیاحی هیچ اظهارنظری نکرده است.
همچنین ببینید: دو تشکل کارگری «مجازات وحشیانه» شلاق برای ۱۷ کارگر گروه ملی فولاد را محکوم کردنددر سالیان اخیر به موازات اعتراض های کارگران، معلمان، بازنشستگان و سایر مزدبگیران، برخوردهای امنیتی و قضایی با آنان و فعالان کارگری و صنفی تشدید شده است.
برخوردها با کارگران، معلمان و بازنشستگان انتقادهای گسترده تشکلهای کارگری و صنفی در جهان را به همراه داشته است.
گزارشگران سازمان ملل متحد و نهادهای مدافع حقوق بشر این قبیل بازداشتها را «خودسرانه» خوانده و بارها خواستار احترام مقامهای جمهوری اسلامی به حق برگزاری تجمعات مسالمتآمیز شدهاند.