یک نهاد مبارزه با تروریسم سه شخص مرتبط با نیروی قدس و دو گروه بحرینی را تحریم کرد

مرکز هدف‌گیری تامین مالی تروریسم ۱۶ فرد، نهاد، و گروه مختلف از جمله سه شخص مرتبط با نیروی قدس سپاه و دو گروه بحرینی وابسته به سپاه پاسداران را تحریم کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز دوشنبه ۱۶ خرداد با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که «مرکز هدف‌گیری تامین مالی تروریسم» موسوم به تی‌اف‌تی‌سی سه شخص مرتبط با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، چهار فرد و یک شرکت مرتبط با داعش، شش تامین‌کننده مالی بوکوحرام، و گروه‌های تروریستی «سرایا الاشتر» و «سرایا المختار» را مشمول تحریم کرده است.

طبق این بیانیه، علی قصیر، مقداد امینی، و مرتضی هاشمی اعضای دو شبکه تحت مدیریت نیروی قدس سپاه پاسداران و حزب‌الله لبنان هستند که هر دوی این سازمان‌های تروریستی را تامین مالی می‌کند. این شبکه‌های پیچیده دلالان و واسطه‌ها به نیروی قدس سپاه کمک می‌کنند که دخالت خود در فروش نفت ایران را پنهان کند. نیروی قدس همچنین با تکیه بر این سه شخص، اقدام به پولشویی برای مقامات حزب‌الله و سازمان‌های وابسته به آن و نیز عقد قراردادهای تجاری انجام داده‌است.

در ادامه بیانیه آمده که امینی و قصیر شبکه‌ای از ٢٠ فرد و شرکت واقع در چندین کشور را اداره می‌کنند که جابجایی و فروش طلا، تجهیزات الکترونیکی، و ارزهای خارجی به ارزش ده‌ها میلیون دلار را برای پشتیبانی از حزب‌الله و نیروی قدس سپاه تسهیل کرده‌اند.

آقای هاشمی نیز که کنترل چندین شرکت واقع در هنگ‌کنگ و چین را در اختیار دارد، از دسترسی‌اش به نظام مالی بین‌المللی جهت پولشویی‌های گسترده‌ای برای نیروی قدس سپاه و حزب‌الله بهره گرفته است.

طبق این بیانیه، گروه سرایا المختار که عمدتا در بحرین است، حمایت‌های مالی و لجستیکی را از سوی سپاه پاسداران دریافت کرده است. این گروه علیه پرسنل آمریکایی در بحرین توطئه و جهت ترور مقامات بحرینی، جایزه تعیین کرده است.

سرایا الاشتر دیگر گروه مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در سال ٢٠١٣ تاسیس شد، مسئولیت چندین حمله تروریستی به پلیس و نیروهای امنیتی بحرین را بر عهده گرفته است. این گروه همچنین خواستار اعمال خشونت علیه دولت‌های بحرین، بریتانیا، عربستان سعودی، و ایالات متحده شده است.

مرکز هدف‌گیری تامین مالی تروریسم در سال ٢٠١٧ جهت افزایش همکاری‌های چندجانبه میان ایالات متحده آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج فارس یعنی بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی، و امارات متحده عربی با هدف مقابله پولشویی منطقه‌ای و شبکه‌های تامین‌کننده مالی تروریستی تشکیل شد.

اعضای تی‌اف‌تی‌سی از طریق شناسایی، ردیابی، و به اشتراک گذاشتن اطلاعات در مورد شبکه‌های تامین مالی تروریسم؛ هماهنگی اقدامات خرابکارانه مشترک؛ و ارائه آموزش‌های ظرفیت‌سازی و کمک در مقابله با تامین مالی تروریسم، به مقابله با شبکه‌های تروریستی می‌پردازند.