بازداشت شمار بیشتری از معلمان معترض همزمان با ادامه اعتراضات در چند شهر ایران

اعتراضات سراسری معلمان در ایران، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱

در جریان برگزاری اعتراضات سراسری معلمان که روز پنج‌شنبه ۲۲ اردیبهشت در حمایت از فعالان صنفی بازداشت‌شده برگزار شد، شماری دیگر از معترضان، از جمله زنان، دستگیر شدند.

بنا بر گزار‌ش‌های منابع خبری و حقوق بشری، معصومه دهقان، معلم بازنشسته یکی از معترضان بازداشت‌شده است. خانم دهقان همسر عبدالفتاح سلطانی، حقوق‌دان شناخته‌شده و زندانی سیاسی پیشین، است.

اعتراضات سراسری معلمان در ایران، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱

همچنین برخی گزارش‌‌ها از بازداشت ۳۰ تن از معلمان در یاسوج خبر می‌دهند.

رضا اکوانیان، کنشگر حقوق بشر، هویت برخی از بازداشت‌شدگان در تجمع یاسوج را از جمله خانم‌ها «خدیجه مبارکی، ثریا قاسمی، آقایی، پوزش» و آقایان «یعقوب زارع، بهنام آصف‌جاه، هجیر حجتی، رحیم زارع، نوروز رشیدی، مومنی، سادات، ارمغانی، محمدحسینی، منصوری، عارف، و حق‌گو» اعلام کرده است.

بر اساس ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، خدیجه مبارکی پیش از بازداشت، در سخنانی در جمع معلمان استان کهگیلویه و بویر احمد با اشاره مشکلات معیشتی مردم، می‌گوید: «امروز دین‌فروشان از بهشت می‌گویند، در حالی که دنیا را برای فرزندان خود به بهشت تبدیل کرده‌اند و مردم کشورمان را در جهنم فقر قرار داده‌اند.»

همچنین گزارش شده است که مسعود نیکخواه، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان که رو یک‌شنبه ۱۱ اردیبهشت بازداشت و ۲۱ اردیبهشت با تودیع کفالت آزاد شده بود، ساعت یک بامداد پنج‌شنبه دوباره بازداشت شد و پس از ساعت‌ها بازجویی، ساعت ۱۱ صبح دوباره آزاد شد.

با وجود برقراری جو امنیتی در شهرهای مختلف و بازداشت شماری از فعالان صنفی فرهنگیان در روزهای گذشته، پنج‌شنبه ۲۲ اردیبهشت اعتراضات سراسری معلمان در نقاط مختلف ایران برگزار شد.

ادامه اعتراض‌ها در حالی است که شماری از معلمان دستگیر شده در روز کارگر همچنان در بازداشت به سر می‌برند و وزیر آموزش و پرورش نیز در روزهای گذشته فرهنگیان معترض را به اخراج تهدید کرده است.

اعتراضات روز پنج‌شنبه معلمان دست‌کم در شهرهای مختلف استان‌های تهران، خوزستان، البرز، فارس، اردبیل، خراسان شمالی، قزوین، همدان، اصفهان، کرمانشاه، مازندران، کهگیلویه و بویراحمد، و کردستان برگزار شد.

اعتراضات سراسری معلمان در ایران، پنج‌شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱

در این تجمع‌های اعتراضی شعارهایی از جمله «ننگ ما، وزیر فرهنگ ما»، «معلم زندانی، آزاد باید گردد» و «معلم داد بزن، حقت رو فریاد بزن» سر داده شد.


شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران گزارش داده است که در محدوده بهارستان در تهران و در اطراف مجلس شورای اسلامی، خودروهای نیروهای امنیتی، انتظامی و یگان ویژه مستقر شده‌اند و مأموران پرشمار با لباس‌های شخصی و فرم حضور دارند.

مأموران امنیتی و انتظامی از حضور معلمان در این منطقه جلوگیری می‌کنند و آنها را از ورودی مترو برمی‌گردانند. بنا بر گزارش‌ها دست‌کم دو معلم به نام مسعود فرهیخته و لطف‌الله جمشیدی در خیابان بهارستان بازداشت شده‌اند.

منیره عبدی، همسر معلم زندانی اسماعیل عبدی با حضور در تجمع کرج درباره اعتصاب غذای فعالان صنفی فرهنگیان در زندان و نقض حقوق آنها با اشاره به قطع حقوق همسرش می‌گوید که با مقامات قضایی صحبت کرده‌ اما نتیجه‌ای نگرفته است و «آخرین راه اعتراض است» و اکنون در تجمع اعتراضی حضور یافته است.

همچنین یک سخنران در تجمع فرهنگیان معترض در شیراز در حالی که معترضان تصاویری از معلمان بازداشت‌شده در دست دارند، می‌گوید، «سلاح من قلمم است» و «با اهل قلم هر که در افتاد، ور افتاد!»

در قزوین نیز معلمان شعارهایی را علیه جمهوری اسلامی سر دادند:

جو امنیتی و برخوردهای خشونت‌آمیز با معلمان معترض در شهرهای دیگر نیز در جریان است و گزارش شده که سیامک چهرازی، فعال صنفی شناخته شده در تجمع روز پنج‌شنبه اهواز در مقابل اداره کل آموزش و پرورش خوزستان «با ضرب و شتم» بازداشت شده است. همچنین گزارش شده که پنج معلم در یاسوج بازداشت شده‌اند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

جو امنیتی در تهران برای جلوگیری از برگزاری تجمعات اعتراضی معلمان

این اعتراضات گسترده پس از آن برگزار شد که شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران هفدهم اردیبهشت طی بیانیه‌ای اعلام کرد، اگر معلمان بازداشت‌شده آزاد نشوند، ۲۲ اردیبهشت، تجمع سراسری برگزار می‌کنند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز دوشنبه اعلام کرد اطلاع یافته که رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی و علی‌اکبر باغانی، معلمان بازداشت‌شده «تحت بازجویی‌های شدید برای القای اتهامات غیر صنفی قرار گرفته‌اند»، اما «از مواضع صنفی خود محکم دفاع کرده‌اند.»