جنگ داخلی سودان صد روزه شد

خارطوم، پایتخت سودان.

درگیری‌ها در بخش‌هایی از سودان در صدمین روز از آغاز جنگ داخلی در این کشور شعله‌ور شد.

این در شرایطی است که تاکنون میانجی‌گری قدرت‌های منطقه‌ و جهان برای یافتن راه‌حلی برای برقراری آتش‌بس دائمی در سودان موفقیت‌آمیز نبوده است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، از آغاز جنگ قدرت بین ارتش و شبه‌نظامیان موسوم به «نیروهای پشتیبانی سریع» در ۱۵ آوریل سال جاری، بیش از ۳ میلیون تن آواره شده‌اند که بیش از ۷۰۰ هزار تن از آنها به کشورهای همسایه گریخته‌اند.

به گفته وزارت بهداشت سودان، نزدیک به ۱۲۰۰ تن کشته شده‌اند. اما مقامات بر این باور هستند که شمار جان‌باختگان بیش از این آمار است.

بر اساس این گزارش، ارتش که قدرت هوایی و توپخانه‌ در اختیار دارد و نیروهای پشتیبانی سریع که بر خارطوم مسلط است، نتوانسته‌اند ادعای پیروزی کنند.

در پی این جنگ، زیرساخت‌ها در خارطوم متلاشی شده و درگیری‌ها به سمت غرب گسترش یافته است.

رویترز به نقل از شاهدان گزارش داد که «نیروهای پشتیبانی سریع» در چند روز اخیر در پی حملات هوایی ارتش سودان به سمت روستاهای جنوب خارطوم حرکت کرده‌اند.

به گفته شاهدان، در نیالا، یکی از بزرگترین شهرهای سودان و پایتخت دارفور جنوبی، درگیری‌ها از روز پنجشنبه تاکنون در مناطق مسکونی ادامه یافته است. منابع پزشکی می‌گویند حداقل ۲۰ تن کشته شده‌اند. در نتیجه، به گفته سازمان ملل، ۵ هزار خانواده آواره شده‌اند.

بنا به این گزارش، جنگ سودان صحنه حملات هدف‌مند قومی شبه نظامیان عرب و گروه «نیروهای پشتیبانی سریع» در دارفور غربی شده است که صدها هزار تن را به فرار به چاد وادار کرده است.

ساکنان خارطوم، این گروه را به غارت و اشغال مناطق وسیعی از پایتخت سودان متهم کرده‌اند. این گروه گفته است که درباره این اتهام‌ها تحقیق خواهد کرد.

در شرایطی که دو طرف نسبت به تلاش‌های میانجی‌گری منطقه‌ای و بین‌المللی تمایل نشان داده‌اند، اما هیچ یک به آتش‌بس پایدار منجر نشده است.

هر دو طرف نمایندگان خود را با هدف از سرگیری مذاکرات به جده اعزام کرده‌اند.

اما وزیر خارجه سودان روز جمعه گفت که مذاکرات غیرمستقیم به طور جدی آغاز نشده است.

رهبران ارتش و «نیروهای پشتیبانی سریع» از زمان سرنگونی عمر البشیر در سال ۲۰۱۹ میلادی، ریاست یک شورای مشترک را بر عهده داشتند اما بر سر چگونگی گذار به دموکراسی اختلاف نظر داشته‌اند.