لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۶

هشدار در مورد «فروپاشی» سیستم بهداشتی سودان؛ ۴۹ هزار بیمار سرطانی در خطر مرگ هستند


اردوگاه پناهجویان سودانی در دارفور.
اردوگاه پناهجویان سودانی در دارفور.

نهادهای وابسته به سازمان ملل روز جمعه اعلام کردند که میلیون‌ها سودانی نمی‌توانند برای شرایط اورژانسی و مزمن درمان شوند، زیرا جنگ سیستم بهداشتی شکننده این کشور را تقریباً به فروپاشی کامل رسانده است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در بیانیه‌ای گفت که خشونت و «کمبود تجهیزات، حمله به تاسیسات بهداشتی یا اشغال آنها و حمله به کارکنان پزشکی» تأثیر مخربی بر زندگی مردم و توانایی آنها برای دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی دارد.

سازمان جهانی بهداشت نیز می‌گوید که با شروع درگیری‌ها از سه ماه پیش بین نیروهای مسلح سودان و نیروهای شبه نظامی موسوم به «پشتیبانی سریع» حدود ۵۰ حمله به مراکز درمانی صورت گرفت که ده کشته و بیست زخمی بر جای گذاشته است.

ریک برنان، مدیر موارد اضطراری این سازمان برای شرق مدیترانه، گفت: «بدون اینکه راه‌حل سیاسی فوری در پیش باشد خشونت مداوم، ناامنی گسترده، حملات مکرر به مراکز بهداشتی و دسترسی محدود به لوازم بهداشتی ضروری، مردم سودان را در وضعیت مرگ یا زندگی قرار داده است.»

برنان در صحبتش از قاهره گفت که خشونت، تأثیر زیادی بر دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی اولیه، از جمله درمان عفونت های رایج مانند ذات الریه و اسهال، درمان تُروما، و مراقبت‌های زایمان داشته است.

او گفت که ادامه درگیری مانع از درمان افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند دیابت و فشار خون می‌شود.

به گفته او اختلال در دسترسی به این خدمات جان ۸ هزار نفر از جمله ۲۴۰ کودک را که نیاز به خدمات منظم دیالیز دارند به خطر می اندازد و بسیاری از حدود ۴۹ هزار بیمار سرطانی سودانی ممکن است «بدون از سرگیری درمان و دسترسی به مراقبت‌های سرطانی بمیرند.»

برنان افزود که عدم دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی خطر شیوع مالاریا، سرخک، تب دِنگی و وبا را افزایش می دهد. به گفته او، خطرات به ویژه با شروع فصل بارندگی شدیدتر می‌شود.

سازمان بهداشت جهانی تخمین می زند که ۱۱ میلیون نفر در سودان به کمک‌های فوری بهداشتی نیاز دارند، اما تعداد کمی از مراکز بهداشتی هنوز فعال هستند. برنان می‌گوید که بین دو سوم تا ۸۰ درصد بیمارستان‌ها کار نمی‌کنند و «در منطقه دارفور، تنها یک بیمارستان، آن هم تا حدی، فعال است.»

او گفت که علیرغم ناامنی‌های جاری و موانع دیوانسالاری سازمان جهانی بهداشت با مقامات بهداشتی محلی و دیگر نهادهای سازمان ملل متحد، از جمله یونیسف و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، برای ارائه مراقبت‌های بهداشتی همکاری می‌کند.

به عنوان مثال، او گفت که بیش از ۱۷۰ تُن لوازم پزشکی به بیمارستان‌ها تحویل داده شده و مراحل درمانی برای بیش از ۱۰۰ هزار کودک مبتلا به سوء‌تغذیه شدید ارائه شده است.

برنان همچنین ضمن اشاره به خشونت گسترده جنسی و جنسیتی گفت که قربانیان اینگونه خشونت‌ها از حمایت‌های پزشکی و روانی برخوردار بوده‌اند و «همراه با دیگر نهادهای سازمان ملل در حال بررسی همه گزینه‌ها برای گسترش عملیات خود، از جمله از طریق کمک‌های فرامرزی هستیم.»

XS
SM
MD
LG