مطالعه جدید: باشگاه‌های ورزشی می‌توانند کانون انتقال کرونا باشند

یک ورزشگاه در شهر فینیکس ایالت آریزونا که به رغم دستور فرماندار ایالت برای تعطیل شدن، در اوج همه گیری کرونا در سال ۲۰۲۰، به روی اعضای باشگاه باز ماند.

یک ورزشگاه در شهر فینیکس ایالت آریزونا که به رغم دستور فرماندار ایالت برای تعطیل شدن، در اوج همه گیری کرونا در سال ۲۰۲۰، به روی اعضای باشگاه باز ماند.

یک مطالعه کوچک جدید که در آلمان انجام شده است، نشان می‌دهد خطر انتقال ویروس کرونا در باشگاه‌های ورزشی چندین برابر بیشتر از دیگر مکان‌های عمومی است.

دانشمندان از همان ابتدای همه‌گیری می‌دانستند که ویروس کرونا که عمدتاً از طریق ذرات «هواویزه» (ذرات بسیار ریز بزاق دهان) فرد بیمار در هوا منتشر می شود، هنگام تنفس شدید، مثلاً هنگام ورزش، بیشتر در هوا انتشار می‌یابد. اما سوال این‌جا است که میزان این انتشار تا چه حد بیشتر است؟

به گزارش سایت علمی-پزشکی «وب‌ام‌دی»، مطالعه جدیدی که نتایج آن در هفته‌نامه علمی «مقالات آکادمی ملی علوم» ایالات متحده آمریکا منتشر شده است، نشان می‌دهد افرادی که ورزش‌های سنگین انجام می‌دهند، ۱۳۲ برابر بیشتر از افرادی که در حال استراحت هستند ذرات هواویزه در هوا منتشر می‌کنند.

این مطالعه که بر روی ۱۶ داوطلب هنگام پدال زدن دوچرخه ثابت و هنگام استراحت انجام شده است نشان می‌دهد که افراد آزمایش شده در هنگام بازدم در حالت استراحت حدود ۵۸۰ ذره در دقیقه و در طول ورزش سنگین ۷۶۲۰۰ ذره در دقیقه منتشر می‌کنند. این میزان در افرادی که سطح جسمانی بالاتر و تجربه بیشتری در تمرینات استقامتی داشتند، حتی ۸۵ درصد بیشتر از افرادی است که تجربه چنین تمریناتی را نداشتند.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند که این اطلاعات «مبتنی بر داده‌ها» باید برای توسعه اقدامات لازم برای تمرین‌های گروهی داخل باشگاه‌های ورزشی به کار گرفته شوند.

آنها افزایش تهویه هوای سالن‌های ورزش، حفظ فاصله ایمن بین ورزشکاران، و محدود کردن زمان صرف شده در اتاق‌های ورزش را توصیه می‌کنند.

پژوهشگران، علاوه بر این، ۱۵ دقیقه وقفه بین هر کلاس ورزش گروهی، تست کرونا پیش از ورزش‌، سپر ایمنی بین ورزشکاران، فیلتر هوا، و استفاده از ماسک صورت در طول تمرینات ورزشی را توصیه می‌کنند.

در این مطالعه آمده است که «این داده‌ها نه تنها افزایش انتقال ویروس کرونا در طول ورزش‌های گروهی داخل ساختمان را توضیح می‌دهد، بلکه می‌تواند به عنوان مقیاسی برای اقدامات کاهش [انتقال ویروس] در فعالیت‌های بدنی داخل ساختمان از جمله کلاس‌های تربیت بدنی در مدارس، رقص در جشن و عروسی‌ها، و ورزش‌های سنگین داخل باشگاه مثل پدال زدن سریع دوچرخه ثابت، مورد استفاده قرار گیرد.»

پژوهشگران در عین حال اشاره می‌کنند که مطالعه آنها از دو عامل کم بودن نمونه‌های آماری، تعداد شرکت‌کنندگان تنها ۱۶ نفر بود و این‌که هیچ یک از آنها به بیماری کووید-۱۹ مبتلا نبودند محدود است. از همین رو این مطالعه قادر نیست میزان انتشار هواویزه‌‌هایی را که حامل ویروس کرونا باشند به دقت مشخص کند.