یک مقام ارشد اطلاعاتی اوکراین در مصاحبه ای در روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، گفت: اوکراین در مقطعی باید برای پایان دادن به جنگ بیش از دو ساله خود با روسیه وارد مذاکره شود.
خبرگزاری رویترز اشاره کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، بارها مذاکره با روسیه را رد کرده و آن را در شرایطی که کرملین در سال ۲۰۲۲ میلادی چهار منطقه اوکراین را به طور رسمی به روسیه منضم کرد، غیرممکن دانسته است.
بر اساس این گزارش، ژنرال وادیم اسکی بیتسکی، معاون رئیس اداره اطلاعات نظامی اوکراین، به مجله «اکونومیست» گفت که در نهایت، مانند هر جنگ نیاز به گفتگو خواهد بود و افزود: چشم اندازی برای پیروزی اوکراین، به تنهایی، نمی بیند.
او با اشاره به این موضوع که «این گونه جنگها فقط با معاهده پایان مییابند» اضافه کرد: «در حال حاضر، هر دو طرف برای مناسبترین موقعیت پیش از انجام مذاکرات احتمالی در حال تلاش هستند.»
به نوشته رویترز به نقل از این مصاحبه، اما این مقام اطلاعاتی اوکراین حدس میزند که مذاکرات تنها در نیمه دوم سال آینده میلادی آغاز خواهد شد.
همچنین ببینید: کییف: جنگ در شرق اوکراین وخیمتر شده است؛ نیروها عقبنشینی میکنندپیش از این، ولودیمیر زلنسکی و دیگر مقامات اوکراین گفته بودند که روسیه به «اجلاس صلح» در سوئیس که برای ماه ژوئن سال جاری برنامهریزی شده دعوت نشده است، زیرا هیچ اطمینانی وجود ندارد که مسکو با حسن نیت رفتار کند.
در این ارتباط، دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، در مصاحبه با مجله «فارین پالیسی» گفت که هدف اجلاس ژوئن «متحد کردن کشورهایی بود که اصول و رویکردهایی مشترک دارند و اقدامات بیشتری بر اساس آنها انجام خواهند داد.»
او افزود: «پس از آن، ممکن است ارتباط با روسیه برقرار شود و روسیه می تواند بخشی از مذاکرات باشد. زیرا حق با شماست: در نهایت، نمی توانید بدون هر دو طرف به جنگ پایان دهید.»
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور، و دیگر مقامات ارشد روسیه میگویند اوکراین هرگونه تلاش برای حل و فصل را مسدود میکند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز پنجشنبه گفت که اجلاس ماه ژوئن بدون حضور روسیه نمی تواند «کنفرانسی جدی با انتظارات جدی برای دست یابی به نوعی نتیجه» باشد.
به نوشته رویترز، آقای زلنسکی در سخنرانی ویدئویی شبانه خود در روز پنجشنبه، اجلاس ماه ژوئن را «اولین فرصت واقعی برای شروع مرحله برقراری صلح عادلانه» توصیف کرد و گفت: «همه مواضع ما، چه در میدان جنگ، چه در دیپلماسی و چه در حوزه اطلاعات، باید یکسان و به یک اندازه قوی باشد.»
روسیه در پی حمله به اوکراین در پنجم اسفند سال ۱۴۰۰ بخش هایی از خاک اوکراین را تصرف کرده است.