اوباما: روسیه هزینه دخالت در اوکراین را خواهد پرداخت

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و مارک روته، نخست وزیر هلند

باراک اوباما می گوید آمریکا و اروپا در اعمال مجازات بر روسیه به خاطر اقداماتش در اوکراین متحد هستند.

آقای اوباما این اظهارات را در هلند و پیشاپیش نشست اضطراری گروه جی ۷ ایراد کرد. محور مذاکرات مقامات شرکت کننده در این نشست الحاق کریمه به مسکو است.

گروه ۷ شامل نمایندگان کشورهای آمریکا، بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن است. نشست اضطراری لاهه در حاشیه نشست امنیت اتمی صورت می گیرد. تحلیلگران می گویند هدف از نشست فوق هماهنگی تحریم های غرب بر مسکو به دلیل ورود سربازان روسی به کریمه پیشتر در ماه جاری میلادی است. گروه جی ۷ همچنین قرار است درباره تمهیدات تنبیهی بیشتر علیه مسکو نیز رایزنی کند.

باراک اوباما و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا قرار است با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه ملاقات کنند.



آقای اوباما کمی پس از ورود به هلند از یک موزه هنری عمده در آمستردام بازدید کوتاهی کرد و در همراه با نخست وزیر هلند، در کنار یکی از نفیس ترین آثار نقاشی رامبراند، سخنانی ایراد کرد و از جمله گفت اوکراین محور مذاکرات است.

آقای اوباما گفت: «اروپا و آمریکا برای حمایت از دولت و مردم اوکراین متحد هستند. ما در تنبیه روسیه به خاطر اقداماتش در اوکراین آماده و متحد هستیم.»

هدف رئیس جمهوری آمریکا جلب حمایت بین المللی از اعمال تحریم های بیشتر بر روسیه و کمک اقتصادی به دولت اوکراین است.

دولت آمریکا محدودیت های صدور ویزا برای شهروندان روسی و همچنین تحریم های اقتصادی را علیه روسیه در نظرگرفته و کشورهای اروپایی را به رفتاری مشابه ترغیب کرده است.

اتحادیه اروپا تحریم های جداگانه ای، سبک تر از تحریم های آمریکا، علیه روسیه اعمال کرده است. کشورهای اروپایی روابط اقتصادی عمیقی با روسیه دارند و از نظر گاز طبیعی، به روسیه وابسته هستند.

باراک اوباما در تلاش برای منزوی کردن مسکو، به نقاط دیگر جهان نیز امید دارد. در حاشیه نشست امنیت اتمی هلند، آقای اوباما با شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین ملاقات کرد. پکن قبلا اقدامات روسیه در اوکراین را زیر سوال برده بود.

چین هفته گذشته در اقدامی نادر، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکوم کردن رفراندوم جدایی کریمه از اوکراین، رای ممتنع داد.

رئیس جمهوری چین روز دوشنبه گفت با آمریکا در تماس نزدیک بوده و دو طرف درباره شماری از مسائل مهم اتفاق نظر دارند.

نشست امنیت اتمی نمایندگان ۵۴ کشور جهان را گردهم جمع کرده است. آنان درباره راه های کاهش فعالیت های اتمی در جهان و همچنین افزایش امنیت در این فعالیت ها مذاکره می کنند. به نظر می رسد که بحران اوکراین این مذاکرات را تحت الشعاع قرار داده است.

خروج از کریمه
پس از آن که نیروهای روسی طی سه روز گذشته کنترل سه پایگاه نظامی در کریمه را در اختیار گرفتند، دولت موقت اوکراین دستور خروج سربازانش از کریمه را صادر کرده است.

اوکراین روز دوشنبه گفت که به دنبال ضمیمه شدن کریمه به روسیه، نیروهایش را از آنجا خارج می کند.

پیشتر در روز دوشنبه، نیروهای روسی یک پایگاه دریایی را در نزدیکی بندر شرقی فئودوسیا در کریمه تصرف کردند.

منتقدان دولت جدید و غرب گرای اوکراین می گویند که این دولت در مقابل حمله نیروهای روسی به اوکراینی در کریمه، دست روی دست گذاشت و اقدام نکرد.

اوکراین از ماه نوامبر سال گذشته، پس از آن که دولت از ورود به توافق تجاری با اتحادیه اروپا سرباز زد و رابطه نزدیکتر با مسکو را در اولویت قرار داد، صحنه مبارزات مردمی ضددولتی بوده است.