دانشمندان لاشه گرگ ۴۴ هزار ساله را کالبد‌ شکافی کردند

دانشمندان در حال کالبد شکافی یک گرگ ماقبل تاریخ که در منطقه یخبندان دائمی شمال شرقی روسیه پیدا شده است. ۲۹ خرداد ۱۴۰۳

به دنبال کشف بی‌سابقه لاشه یک گرگ، که ۴۴ هزار سال در یخ‌های دائمی یاکوتیای روسیه مدفون شده بود، دانشمندان روسی این لاشه را کالبدشکافی کردند.

جسد این گرگ سه سال پیش به طور تصادفی توسط مردم محلی منطقه آبیسکی در یاکوتسک پیدا شد.

رویترز به نقل از آلبرت پروتوپوپف، رئیس بخش مطالعه ماموت در آکادمی علوم یاکوتیا نوشت: «این اولین بار است که یک جانور شکارچی در دوره زمین شناسی پلیستوسنِ پایانی در جهان کشف می‌شود.»

پروتوپوپف گفت: «قدمت این لاشه تقریبا به ۴۴ هزار سال می‌رسد؛ و تاکنون چنین یافته‌‌ای وجود نداشته است.»

یاکوتیا که بین اقیانوس منجمد شمالی و قطب شمال در منتهی ‌الیه شرق دور روسیه قرار دارد، منطقه وسیعی از باتلاق‌ها و جنگل‌ها است که حدود ۹۵ درصد آن پوشیده از یخ‌های دائمی است.

دمای زمستان در این منطقه به ۶۴ درجه سانتیگراد زیر صفر کاهش می یابد.

پروتوپوپف گفت: «معمولاً حیوانات گیاهخوار هستند که می‌میرند، در باتلاق‌ها گیر می‌کنند، یخ می‌زنند، و در نهایت به ما می رسند. این اولین بار است که یک گوشتخوار بزرگ در این منطقه پیدا می‌شود.»

پروتوپوپف گفت یافتن لاشه حیوانات هزاران ساله‌ای که در اعماق یخ‌های دائمی مدفون شده‌اند، که به دلیل تغییرات آب و هوایی به آرامی در حال ذوب شدن است، غیرعادی نیست؛ اما این گرگ خاص است. «این یک شکارچی بسیار فعال، و یکی از جانوران بزرگتر این منطقه بود - کمی کوچکتر از شیر و خرس غارنشین، اما یک شکارچی بسیار فعال و متحرک و همچنین یک لاشخور بود.»

برای آرتیوم ندولوژکو، مدیر توسعه آزمایشگاه دیرین‌شناسی دانشگاه اروپایی سن پترزبورگ، بقایای گرگ تصویری نادر از یاکوتیا در ۴۴ هزار سال پیش ارائه می‌کند.

او گفت: هدف اصلی این است که بفهمیم این گرگ از چه چیزی تغذیه می‌کرد، و با گونه‌های گرگ‌های باستانی که در قسمت شمال شرقی اوراسیا زندگی می‌کردند، چه ارتباطی داشت.