ساختن یک خانه گاهی میتواند انواع اشیاء عجیب و غیرمنتظره را از زیر خاک بیرون بیاورد، اما صاحب ملکی در پرتغال با چیزی عجیبتر و غیر منتظرهتر مواجه شد: بقایای بزرگترین دایناسور شناخته شده در اروپا.
به گزارش سیانان، در اوایل ماه اوت، تیمی از پژوهشگران پرتغالی و اسپانیایی بخشهایی از اسکلت فسیل شده دایناسوری که به نظر میآید یک «سوروپود برکیوسور» باشد در شهر پومبال پرتغال حفاری کردند.
سوروپودها که جزو بزرگترین دایناسورهای جهان محسوب میشوند، دایناسورهای گیاهخواری بودند که آنها را میتوان از روی گردن بلند و دم درازشان تشخیص داد.
بر اساس بقایای کشف شده، پژوهشگران تخمین زدهاند که این دایناسور حدود ۱۲ متر ارتفاع و حدود ۲۵ متر طول داشته است.
تیم پژوهشی تا کنون موفق شدهاند تا بخشهای مهمی از این اسکلت، از جمله مهرهها و دندههایش را پیدا کنند.
الیزابت مالافایا، پژوهشگر فوقدکترا در دانشگاه لیسبون در بیانیهای که هفته گذشته منتشر شده، گفت: «معمول نیست که همه دندههای یک حیوان [باستانی] را به این شکل پیدا کنیم، به خصوص در چنین وضعیتی که فرم آناتومی اولیهاش را حفظ کرده باشد.»
مالافایا افزود که چنین حالت حفظ شده در بین فسیلهای دایناسور، به ویژه سوروپودها، در دوره «ژوراسیک پسین» پرتغال نسبتاً غیر معمول و نادر است.
این کشف بخشی از پروژهای است که در سال ۲۰۱۷ آغاز شده است.
بنا بر این گزارش، در سال ۲۰۱۷، صاحب یک ملک که در دست ساختمانسازی بود، متوجه چندین قطعه استخوان فسیل شده در حیاط خود شد. او بلافاصله با تیم پژوهشی تماس گرفت که اولین حفاری را در همان سال آغاز کردند.
در بیانیه خبری آمده است که بقایای دایناسور کشف شده به نظر میآید از تیره بازوخزندگان باشد که بین دوران ژوراسیک پسین و کرتاسه پیشین، یعنی حدود ۱۶۰ تا ۱۰۰ میلیون سال پیش بر روی زمین زندگی میکردند.