ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، روز شنبه ۲۷ خرداد، در دیدار با رهبران چند کشور آفریقایی، طرح صلح آنها برای پایان دادن به مناقشه اوکراین را رد و فهرستی از دلایل خود مبنی بر اشتباه بودن پیشنهادهای آنها را مطرح کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رهبران این کشورها به دنبال توافق بر سر مجموعه ای از «اقدامات اعتمادساز» بودند. ان هم در زمانی که کییف ضدحمله ای را برای عقب راندن نیروهای روسیه از بخش های اشغال شده آن کشور در جنوب و شرق آغاز کرده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز جمعه در دیدار با رهبران کشورهای آفریقایی گفت که مذاکرات صلح با روسیه مستلزم خروج مسکو از اراضی اشغالی اوکراین است، شرطی که به گفته مسکو قابل مذاکره نیست.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
ولادیمیر پوتین گفتگو با نمایندگانی از سنگال، مصر، زامبیا، اوگاندا، جمهوری کنگو، کومور و آفریقای جنوبی را در کاخ نزدیک سنپترزبورگ در روز شنبه و با تاکید بر تعهد روسیه به این قاره، آغاز کرد.
او پس از شنیدن سخنان رؤسای جمهوری کومور، سنگال و آفریقای جنوبی، مفروضات این طرح را به چالش کشید.
ولادیمیر پوتین موضع خود را تکرار کرد و گفت که اوکراین و متحدان غربی آن، مدتها قبل از حمله نیروهای مسلح روسیه به آن کشور در ماه فوریه سال گذشته، درگیری را آغاز کرده بودند. ادعایی که اوکراین و کشورهای غربی آن را رد میکنند.
او همچنین گفت که غرب، مسئول افزایش شدید قیمت جهانی مواد غذایی در اوایل سال گذشته است، که به طور ویژه آفریقا را تحت تأثیر قرار داده است.
پوتین گفت که روسیه هرگز مذاکره با طرف اوکراینی را رد نکرده است.
با این حال، مسکو بارها گفته که هرگونه طرح صلح باید «واقعیت های جدید» -مناطقی که مسکو به خاک خود الحاق کرده است- را به رسمیت بشناسد. چیزی که برای کییف به منزله «خط قرمز» است.
پوتین گفت که مسکو آماده گفتگوی سازنده با هر کسی است که می خواهد صلح را بر اساس «اصول انصاف و به رسمیت شناختن منافع مشروع طرفین» برقرار کند.
تاکنون، هزاران تن در جریان جنگ اوکراین کشته شده، میلیونها تن گریخته و بسیاری از شهرها در اثر بمباران بیامان روسیه، به ویرانه تبدیل شدهاند.