حملات هوایی روسیه به تاسیسات انرژی در سراسر اوکراین آسیب رساند

آثار حمله هوایی روسیه به یکی از نیروگاه‌های حرارتی اوکراین. اردیبهشت ۱۴۰۳.

مقامات اوکراینی گفتند در حملات موشکی و پهپادی روز شنبه، دوازدهم خرداد، روسیه به زیرساخت‌های انرژی در پنج منطقه در سراسر اوکراین آسیب رساند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، به گفته «اوکرنرگو» شبکه دولتی برق اوکرین این حملات به تاسیسات انرژی در شرق دونتسک، جنوب شرقی زاپروژیا و دنیپرو، منطقه کروپیونیسکی مرکزی و منطقه ایوانو-فرانکیفسک در غرب آسیب رساند.

این شرکت گفت: «امروز صبح (شنبه) روس‌ها حمله دیگری را به تاسیسات انرژی اوکراین انجام دادند. از ماه مارس (فروردین) این ششمین حمله گسترده و پیچیده موشکی و پهپادی علیه زیرساخت‌های انرژی غیرنظامی اوکراین است.»

فرمانده نیروی هوایی اوکراین گفت: «پدافند هوایی اوکراین ۳۵ موشک از ۵۳ موشک روسی و ۴۶ فروند از ۴۷ پهپاد روسی را سرنگون کرد.»

دی‌تی‌ئی‌کی، بزرگ ترین شرکت خصوصی تولید انرژی اوکراین، نیز گفت که در جریان این حملات دو نیروگاه حرارتی آن مورد اصابت قرار گرفته و تجهیزات «آسیب جدی دیده‌اند.»

مقامات منطقه‌ای گزارش دادند که تلاش ماموران برای خاموش کردن آتش‌سوزی در چندین سایت ادامه دارد. گزارش فوری از تلفات جانی در دست نیست.

از اواسط فروردین، روسیه حملات به بخش انرژی اوکراین را شدت بخشیده است که باعث خاموشی در بسیاری از مناطق کشور و طرح مساله تمرکززدایی از ظرفیت تولید برق شده است.

ولودیمیر کودریتسکی، رئیس شرکت «اوکرنرگو»، در یک نشست تلویزیونی هشدار داده بود که «ما قطعا در تابستان با چالش‌هایی رو به رو خواهیم بود که بیش از هر چیز به علت آسیب به نیروگاه‌هاست.»

در این حال، با موافقت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، اوکراین اجازه دارد که از تسلیحات آمریکایی برای هدف قراردادن خاک روسیه استفاده کند.

مجوز آمریکا محدود به پایگاه‌هایی در روسیه می‌شود که شهر خارکیف، در اوکراین، را آماج حملات اخیر خود قرار داده‌اند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه ۱۱ خرداد در نشستی خبری پس از دیدار با وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو این خبر را تأیید کرد.

وزیر خارجه آمریکا درباره احتمال مشمول شدن اهداف دیگر در عمق خاک روسیه توضیحی نداده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، از تصمیم آمریکا دراین باره استقبال کرده و آن را «گامی به جلو» در دفاع از روستاییان مرزنشین اوکراینی توصیف کرد.

فرانسه هم در رویکردی مشابه تاکید کرده که اوکراین باید بتواند تاسیسات نظامی مهاجم در داخل خاک روسیه را هدف قرار دهد.

پیش‌تر، دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، نیز گفته بود اوکراین کاملا حق دارد تا از موشک‌های اهدایی بریتانیا برای حمله به داخل خاک روسیه استفاده کند.