بنا بر یک گزارش داخلی که شرکت نفت دولتی «پترولئوس دی ونزوئلا» آن را به طور انحصاری با رویترز به اشتراک گذاشته است، بیش از نیمی از ۲۲ کشتی نفتکش ونزوئلا به قدری فرسوده هستند که باید فوراً تعمیر یا از سرویس خارج شوند.
در گزارش شعبه دریانوردی شرکت نفت ونزوئلا با عنوان «نقایص و خطرات بحرانی کشتیهای نفتکش پترولئوس دی ونزوئلا» آمده است که سالها تعویق در حفظ و نگهداری، موجب شده که کیفیت کل ناوگان به «سطح پایینی که قابل اطمینان نیست» نزول کرده و آنها را در معرض خطر نشت، غرق شدن، آتشسوزی، تصادف یا طغیان قرار دهد.
شرکت نفت دولتی پترولئوس دی ونزوئلا و شعبه دریانوردی شرکت نفت ونزوئلا به درخواستهای رویترز برای اظهار نظر در این باره پاسخ ندادند.
این اسناد که تاریخ آنها به ژانویه ۲۰۲۲ تا مارس سال جاری میلادی (۲۰۲۳) بازمیگردد، وضعیت نفتکشهای این شرکت را توصیف میکند و هزینههای اجاره کشتیهای شخص ثالث و وضعیت قراردادهای کشتیسازی با شرکتهای آرژانتینی و ایرانی را نشان میدهد.
بنا بر تجزیه و تحلیل بخش تجاری شرکت نفت دولتی ونزوئلا، وخامت ناوگان پترولئوس دی ونزوئلا را مجبور کرده است تا از تانکرهای اجارهای برای جابجایی و انتقال نفت خود که بخش عمده ارز ونزوئلا را تامین میکند، استفاده کند.
پترولئوس دی ونزوئلا و وزارت نفت ونزوئلا به درخواستهای رویترز برای اظهار نظر در این مورد پاسخ ندادند.
ونزوئلا دستکم ۳۰۰ میلیون دلار به کارخانههای کشتیسازی ایران و آرژانتین برای شش کشتی جدید که آنها را در سال ۲۰۰۵ سفارش داده بود، پرداخت کرده است.
هرچند، طبق اسناد تنها دو مورد از آنها را تا کنون تحویل گرفته است.
علاوه بر این، بنا بر اسناد و مدارک، پترولئوس دی ونزوئلا تقریباً ۱۵۷ میلیون یورو (حدود ۱۷۳ میلیون دلار) یا ۶۳ درصد از قرارداد ۲۴۸ میلیون یورویی (حدود ۲۷۲ میلیون دلار) به شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) تحت تحریم آمریکا برای چهار نفتکش پرداخت کرده است.
طبق این اسناد، تنها دو فروند از چهار فروند کشتی سفارش داده شده، آن هم پس از تاخیر در پرداخت هزینه، سختی در تامین قطعات و مشکلات مربوط به بیمه و مجوز به ونزوئلا تحویل داده شدند.
صدرا به درخواست رویترز برای اظهار نظر در این مورد پاسخی نداد.