مصرف برق به مرز هشدار رسید؛ رکورد مصرف برق در ایران شکسته شد

با گرم شدن هوا در ایران مصرف برق رکورد بی سابقه ۶۹ هزار و ۹۵۱ مگاوات را ثبت کرد تا مدیر عامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران آن را رکورد تاریخی صنعت برق اعلام کند.

«مصطفی رجبی مشهدی» در این رابطه گفت: «روز بسیار گرمی داشتیم که موجب شد در ساعت اوج مصرف نصاب جدید ۶۹ هزار و ۹۵۱ مگاوات را که تا کنون در تاریخ صنعت برق کشور اتفاق نیافتاده بود را ثبت کنیم.»

بیشترین میزان مصرف برق سال گذشته رخ داده بود که اوج بار مصرف در ۲۵ مرداد ماه ۱۴۰۱ به میزان ۶۹ هزار و ۴۸۷ مگاوات بود.

در پی ناترازی بین تولید و مصرف برق؛ شهرک‌های صنعتی و صنایع بزرگ برق را به صورت سهمیه‌ای دریافت می‌کنند.

با فرا رسیدن تابستان، بحران تامین آب و برق به یکی از چالش‌های اصلی در ایران تبدیل شده و بر اساس اعلام رسانه‌ها برق ۴۶ اداره پر مصرف در تهران قطع و ستاد پاسخ به بحران از الزام کاهش ۲۵ درصدی آب در ادارات خبر داده است.

به دنبال گرم‌شدن هوا و افزایش بار شبکه برق شهر تهران، این شرکت روز سه‌شنبه انشعاب برق ۴۶ دستگاه اداری پر مصرف از جمله ساختمان مرکزی تعدادی از بانک‌ها و سازمان‌های دولتی که توجهی به اخطارهای مکرر داده شده مبنی بر لزوم کاهش مصرف برق نکرده بودند قطع کرد.

۲۲ خرداد ماه نیز مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ گفت: «اشتراک برق ۱۵ دستگاه اجرایی شامل سه وزارتخانه، دو بانک عامل و ساختمان مرکزی متعلق به یکی از شرکت‌های بیمه قطع شد.»

ستاد پاسخ به بحران استان تهران نیز از آغاز «طرح الزام کاهش ۲۵درصدی مصرف آب» ادارات در پایتخت خبر داده است.

براساس مصوبه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مبنی برالزام کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب ادارات و ارگان‌های شهر تهران در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، آبفا این اختیار را دارد تا آب ادارات متخلف را قطع کند.

کاهش عجیب ذخایر آبی سدهای تهران در سال آبی جاری یکی از چالش‌های پیش‌روی پایتخت در تامین آب است، چرا که با پشت سر گذاشتن سه ماهه نخست سال، میزان ذخایر آبی سدهای ۵ گانه تأمین آب شرب تهران، تنها۵۹۷ میلیون متر مکعب بوده است.

این میزان ذخیره در حالی است که در پایان خرداد ماه سال گذشته ذخیره آب ۶۴۰ میلیون مترمکعب بوده است و میزان «ذخایر نرمال» سدهای ۵ گانه تهران در پایان خرداد هر سال باید ۹۶۰ میلیون مترمکعب باشد.