در پی ثبت رکوردهای تاریخی در مصرف برق در کشور؛ طرح تعطیلی ادارات دولتی و خصوصی برای کنترل و مدیریت مصرف برق به یکی از گزینههای اصلی دولت تبدیل شده است.
در همین رابطه سخنگوی صنعت برق ضمن اشاره به ثبت رگوردهای جدید در هفته گذشته گفته است که وزارت نیرو فعلا درخواستی برای تعطیلی ادارات به دلیل کمبود تولید برق نداده است.
مصطفی رجبی مشهدی اظهار کرد: گرمترین هفته در ۱۱ سال اخیر را پشت سرگذاشتیم.
به گفته وی رکورد مصرف برق تهران جابجا و نصاب ۱۲۷۰۰ مگاوات را ثبت شد که حدود ۵۰۰ مگاوات از سال گذشته بیشتر است.
در پی ناترازی بین تولید و مصرف برق؛ شهرکهای صنعتی و صنایع بزرگ برق را به صورت سهمیهای دریافت میکنند. سال گذشته حمیدرضا صالحی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران زیان صنایع فلزی، سیمان و صنایع غذایی از قطع برق را ۷ میلیارد دلار اعلام کرد.
در تهران نیز برق بسیاری از ادارات پر مصرف به بهانه صرفهجویی در مدیریت مصرف برق قطع شده است. همچنین مراکز خرید بزرگ خصوصا در شمال شهر تهران با قطعی برق مواجه شده و نامه الزام به تامین برق با ژنراتور دریافت کردهاند.
در کنار قطع کردن برق ادارات و سهمیهبندی برق صنایع یکی از مهمترین و جنجالیترین سیاستهای دولت جمهوری اسلامی برای کاهش میزان مصرف انرژی در ماههای اخیر، تغییر ساعت کاری ادارات و نهادهای عمومی بوده که با مخالفتها و واکنشهای بسیاری نیز مواجه شده است.
فرید صفری، کارشناس انرژی، در گفتوگو با صدای آمریکا با اشاره به اختلاف میزان تولید و مصرف برق گفته که بیشتر نیروگاههای ایران وابسته به سوخت فسیلی است و نیروگاههای فرسوده کمبازده باید از مدار خارج شود.
به گفته این کارشناس، از قابلیتهای سرزمینی ایران بهدرستی استفاده نشده و حتی بر خلاف کشورهایی مثل ترکیه که قابلیتهای کمتری دارند، کار زیادی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر نکرده و برنامهریزی درستی برای تولید انرژی خورشیدی نشده است.