لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۶

رکوردشکنی «۷۲ هزار مگاواتی» مصرف برق در ایران؛ برق ۶۸ اداره دولتی در تهران قطع شد


قطع برق در تهران - آرشیو
قطع برق در تهران - آرشیو

وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد مصرف برق «شدیدا افزایش» داشته و با شکستن رکورد «۷۲ هزار مگاوات»، افزایش فشار، تجهیزات نیروگاهی و شبکه برق را تهدید می‌کند. هم‌زمان، شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اعلام کرد برق ۶۸ اداره دولتی در پایتخت قطع شده است.

بنا بر گزارش خبرگزاری‌ها در ایران در روز دوشنبه ۱۹ تیر، ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید نیروی برق حرارتی وزارت نیرو، در گفت‌وگویی با صدا و سیما گفت که مصرف برق «شدیدا افزایش» داشته و از ۷۲ هزار مگاوات گذشته است.

او هشدار داد که افزایش فشار، تجهیزات نیروگاهی و شبکه برق را تهدید می‌کند» و خواهان «همراهی مردم» برای گذر از این بحران شد.

مطابق آمار انتشار یافته از سوی شرکت مدیریت منابع برق ایران، مصرف برق در ساعت ۱۴:۱۵ یک‌شنبه ۱۸ تیر نسبت به زمان مشابه در سال پیشین «رشد ۱۳.۴ درصدی» را نشان می‌دهد و به «پیک مصرف برق ۷۱ هزار و ۹۸۶ مگاوات» رسیده است.

همچنین، شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ دوشنبه ۱۹ تیر اعلام کرد با افزایش دمای هوا، مصرف برق «به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش» داشته و از مشترکان خواست «با حداکثر صرفه‌جویی» کمک کنند تا شبکه توزیع برق پایدار بماند.

بنا بر اعلام این شرکت، روز دوشنبه «برق ۶۸ دستگاه اجرایی پرمصرف شهر تهران که اقدام به کاهش مصرف برق نکرده‌اند، قطع شد» و مصرف برق اداره‌ها با «کنتور هوشمند به صورت لحظه‌ای» رصد می‌شود.

هم‌زمان، برخی شهروندان در شبکه‌های اجتماعی از قطع ناگهانی برق خانه‌هایشان در شهرهای مختلف ایران خبر داده‌اند.

فرید صفری، کارشناس انرژی، در گفت‌وگو با صدای آمریکا با اشاره به اختلاف میزان تولید و مصرف برق گفته که بیشتر نیروگاه‌های ایران وابسته به سوخت فسیلی است و نیروگاه‌های فرسوده کم‌بازده باید از مدار خارج شود.

به گفته این کارشناس، از قابلیت‌های سرزمینی ایران به‌درستی استفاده نشده و حتی بر خلاف کشورهایی مثل ترکیه که قابلیت‌های کمتری دارند، کار زیادی در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر نکرده و برنامه‌ریزی درستی برای تولید انرژی خورشیدی نشده است.

چرا بحران برق در ایران حل نمی‌شود و ادامه دارد؟ فرید صفری پاسخ می‌دهد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:04:54 0:00

هم‌زمان با بحران برق در ایران، احمد موسی، سخنگوی وزارت برق عراق گفته که جمهوری اسلامی گاز صادراتی به عراق را بدون اعلام قبلی و در زمانی که دمای هوا در عراق به ۵۱ درجه سانتیگراد رسیده، متوقف کرده و موجب شده نیروگاه‌های عراق به علت نبود گاز از کار بیافتد.

سال ۱۴۰۰ جیره‌بندی برق در بخش صنعت با هدف مهار بحران خاموشی‌های خانگی و جلوگیری از گسترش اعتراضات، صورت گرفت. اقدامی که به گفته فعالان عرصه صنعت موجب افزایش زیان به واحدهای صنعتی و کاهش تولید شد.

با تداوم خاموشی‌ها بر اثر کمبود برق، اعتراضات در شهرهای گوناگون شدت گرفت و با شعارهای ضد حکومتی همراه شد.

XS
SM
MD
LG