درگذشت پروین؛ «غوغای ستارگان» خاموش شد

پروین نوری‌وند

پروین نوری‌وند، خواننده سرشناس ایرانی، روز پنجشنبه ۱۹ مرداد، در سن ۸۵ سالگی در تهران درگذشت.

پروین از خوانندگان مطرح زن در عرصه موسیقی ایرانی محسوب می‌شود و آثار ماندگاری چون «غوغای ستارگان»، «پیک سحری»، «درد عشق»، و «زمستان» را در کارنامه هنری خود داشت.

پروین در سال ۱۳۱۷ در تهران متولد شد. او ابتدا کارمند بانک بازرگانی یا شاهنشاهی بود و با تشویق همایون خرم، در سن بیست سالگی در رادیو مشغول به کار شد.

پروین با نخستین ترانه‌ خود یعنی «غوغای ستارگان» به شهرت رسید؛ اثری با آهنگ‌سازی همایون خرم و شعری از کریم فکور که بسیار موفق بود.

او در دوران فعالیت‌های هنری خود با تعدادی از چهره‌‌های نام‌دار موسیقی ایران، از جمله همایون خرم، مرتضی حنانه، رضا ناروند، مرتضی محجوبی، جواد لشگری، انوشیروان روحانی، علی تجویدی، حسین صمدی، و ترانه‌سرایانی چون پرویز وکیلی، کریم فکور، رحیم‌ معینی‌کرمانشاهی، پرویز خطیبی و تورج نگهبان همکاری داشت.

پروین در اوایل دهه پنجاه خورشیدی و در ۳۶ سالگی به صورت غیرمنتظره‌ای ظاهراً به دلایل خانوادگی، موسیقی را کنار گذاشت، به چهره‌ای خلوت‌‌گزین تبدیل شد، و دیگر نخواند.

چندی پیش، ویدئویی از او در فضای مجازی منتشر شد که پس از نزدیک به نیم قرن سکوت، در جمعی خصوصی در حال خواندن ترانه مشهور «غوغای ستارگان» بود.

به همت تعدادی از هنرمندان ایرانی، مراسم بزرگداشتی نیز برای پروین ترتیب یافت و حاضران از سال‌ها حضور درخشان او در عرصه موسیقی و دستاوردهای ارزنده این خواننده سرشناس تجلیل کردند.

پروین توانایی اجرای آثار متنوعی را در سبک‌های پاپ و موسیقی کلاسیک ایرانی داشت و به همین دلیل از محبوبیت زیادی در میان هنردوستان برخوردار بود.

او در برنامه‌های مختلف «گل‌ها» از جمله «یک شاخه گل» یا «گل‌های رنگارنگ»، اجراهای بسیار دل‌نشینی داشت ‌و در دهه‌های سی و چهل خورشیدی، بیش از ۳۰۰ ترانه و تصنیف اجرا کرد.