پاکستان قبل از موعد مقرر مهاجران افغان را از کشور بیرون راند

پناهندگان افغان در پاکستان

مقامات پاکستانی روز چهارشنبه، ۱۰ آبان، قبل از پایان ضرب‌الاجل نیمه‌شب برای اخراج مهاجران غیرقانونی، شروع به جمع‌آوری آنها کردند.

افغان‌ها بخش عمده‌ای از حدود ۱۴۰۰۰۰ مهاجری را که داوطلبانه از پاکستان خارج شده‌اند را تشکیل می‌دهند. برخی از این مهاجران ده‌ها سال در پاکستان زندگی می‌کرده‌اند.

با وجود درخواست‌های سازمان ملل، گروه‌های حقوق بشر و سفارتخانه‌های غربی برای بررسی مجدد، پاکستان در ماه گذشته ضرب‌الاجل اول نوامبر را برای آغاز اخراج همه مهاجران غیرقانونی، از جمله صدها هزار افغان، تعیین کرد.

وزارت کشور پاکستان در بیانیه‌ای گفت که روند دستگیری خارجی‌ها برای اخراج از اول نوامبر آغاز شده است و اضافه کرد که بازگشت داوطلبانه همچنان تشویق خواهد شد.

چند ساعت پس از بیانیه وزارت کشور، مقامات شروع به جمع‌آوری اتباع خارجی غیرقانونی و انتقال آنها به مراکز ترانزیتی کردند.

شاهدان رویترز دیدند که پلیس چند نفر را با خودروهای پلیس آورده است. در داخل مرکز، مقامات چادرهایی را برای پناه دادن به افراد جمع شده برپا کرده بودند. رسانه ها اجازه دسترسی به داخل را نداشتند.

دولت پاکستان تخمین می‌زند که حدود نیمی از ۴ میلیون افغانی که در این کشور زندگی می کنند، فاقد اسناد هستند.

بسیاری از افغان‌ها طی دهه‌ها درگیری داخلی از اواخر دهه ۱۹۷۰ فرار کردند، در حالی که تسلط طالبان پس از خروج ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ منجر به مهاجرت دیگری شد.

پاکستان گفته است که اتباع افغان در پشت حملات شبه نظامیان، قاچاق و سایر جنایات در این کشور جنوب آسیا بوده اند اما طالبان این اتهامات را رد کرده است.

به گفته رویترز، موج بازگشت پناهجویان افغان در حالی ادامه دارد که طالبان از همه کشورهای میزبان این پناهجویان خواسته است تا به آنها برای بازگشت به کشورشان فرصت بیشتری داده شود.

پیش از این سازمان ملل متحد و گروه‌های حقوق بشر با ابراز نگرانی در مورد برنامه‌های پاکستان در بیرون راندن مهاجران افغان، گفته‌اند که صدها هزار پناهجوی در معرض اخراج، از ترس آزار و اذیت طالبان از افغانستان گریخته‌اند.

پناهندگان افغان به دلیل محدودیت‌های گسترده‌ای که طالبان در زمینه کار و تحصیل زنان اعمال کرده‌اند، از بازگشت به افغانستان سر باز می‌زنند.