عضو شورای شهرستان دزپارت از بیتوجهی سازمان آب و برق استان خوزستان به تنش آبی در این شهر گلایه کرده و گفته که درخواست تامین فوری تانکرهای آبرسانی توسط سد و نیروگاه کارون ۳ را داریم.
هژیر کیانی تاکید کرده که دادستان استان خوزستان باید به عنوان مدعی العموم سازمان آب و برق را مکلف کند تا «به داد مردم شهرستان دزپارت برسند.»
به گفته او حداقل خواسته مردم این شهر تامین تانکر آبرسان برای این شهرستان است.
کیانی میگوید در شرایطی که هر روز حلقه جیره بندی آب بر مردم این شهرستان تنگتر میشود، مدیران آب و برق خوزستان از اعزام چند دستگاه تانکر آبرسانی نیز خودداری میکنند.
مشکل تامین آب در ایران فقط به این شهرستان خلاصه نمیشود و در ۲۶ خرداد ماه معاون شرکت آب و فاضلاب جمهوری اسلامی از بحران آب در ۲۷ هزار روستای ایران با جمعیتی بالغ بر ۱۰ میلیون تن خبر داده بود.
مجید آقازاده، معاون مهندسی مجموعه دولتی شرکت آب و فاضلاب، گفت که در حال حاضر «۱۳ هزار و ۳۰۰ روستا» با جمعیتی بیش از «یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن»، از داشتن «تاسیسات آب و فاضلاب» محروم هستند.
این مقام دولتی با اعلام اینکه هماکنون «۹۸۰۰ روستا» با «یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن» جمعیت به صورت «خودگردان» آبرسانی و «۱۷ هزار و ۶۰۰» روستا با جمعیت «۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تن» دچار «تنش آبی» هستند، از بحران آب در ۲۷ هزار و ۴۰۰ روستای ایران با جمعیتی بالغ بر ۱۰ میلیون تن خبر داده است.
بحران آبی در ایران یکی از چالشهای پیش روی مردم است که در همین رابطه شماری از کارشناسان آب و محیط زیست در گفتگو با صدای آمریکا نسبت به ادامه وضعیت بحرانی آب در ایران و سیاستهای غلط در این حوزه هشدار دادند و اعلام کردند که در صورت تداوم این سیاستها، ایران به «سرزمینی سوخته» تبدیل خواهد شد.
نیک آهنگ کوثر، روزنامهنگار و تحلیلگر مسائل آب و محیط زیست، در این باره به صدای آمریکا گفت: «عامل اصلی بحران آب، مدیریت بد منابع آبی و سیاستهای اشتباه است.»
او با بیان اینکه کسری آب موجود از ۲۰۰ میلیارد متر مکعب هم فراتر رفته است افزود: «مقامات جمهوری اسلامی طبق معمول عادت کردهاند تا همه مشکلات را به خارج از کشور و تحریمها مرتبط کنند اما سیاستهای غلط چهار دهه گذشته جمهوری اسلامی در زمینه مسائل مربوط به آب، باعث سرافکندگی نسلما در قبال نسلهای آینده شده است.»
نیک آهنگ کوثر، با هشدار درباره قریبالوقوع بودن خطر مرگ «آبخوانها» در ایران تاکید کرد: «مرگ آبخوانها، مرگ سرزمین است و تنها راه نجات، تغییر سیاستهای آبی و نجات آبخوانهای باقیمانده است.»