خوزستان امروز اولین روز هفته را در حالی آغاز کرد که ساکنان آن نه تنها با گرمای طاقت فرسا و «تنش آبی بسیار شدید» روبرو هستند، بلکه صدای اعتراضشان رساتر از قبل شده است؛ گرچه فریاد معترضان تاکنون بازتاب مشخصی در حوزه عملکرد مدیران و مسئولان نداشته است.
با آن که در ۴۸ ساعت گذشته بسیاری از مقامات محلی، دولتی، و حکومتی در مورد بحران کم آبی در خوزستان اظهار نظرهای مختلفی کرده و وعده هایی داده اند، اما واقعیت عریانی که مردم معترض خوزستان با آن مواجهند، ادامه بحران کم آبی در سطح این استان است؛ بدون آنکه چشم انداز روشن و راه حل دائم برای مقابله با کم آبی ارائه شده باشد.
در ساعات گذشته، ویدیوهایی به دست صدای آمریکا رسیده است که نشان می دهد خودروهای نیروهای ویژه امنیتی وارد یک مقر انتظامی در حمیدیه شده اند.
یک ویدیو دیگر نشان می دهد جاده اهواز-شوش توسط معترضان به بیآبی مسدود شده است.
همه اینها در حالی است که مقامات کماکان سرگرم طرح راه حل های پیشنهادی خود برای مقابله با بحران جاری در خوزستان هستند. عبدالله ایزدپناه، رئیس مجمع نمایندگان خوزستان، گفته است پروژه های انتقال آب از سرچشمه های کارون باید متوقف شود.
همچنین، قاسم تقیزاده خامسی، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفته «راه حل» این است که آب به صورت میان حوضهای یا داخل حوضهای منتقل شود تا آب شرب مردم تامین شود.
و در این میان، آیت الله علی شفیعی، نماینده استان خوزستان در مجلس خبرگان، تلاش برای حل مشکل بی آبی را «وظیفه همه مسئولان و دست اندرکاران استانی و کشوری» دانسته است.
در تحولی دیگر، و به گزارش خبرگزاری ایسنا، ابراهیم رئیسی که کار خود را به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران از نیمه مرداد آغاز می کند با استاندار خوزستان تلفنی گفت وگو کرده و «در جریان آخرین مسائل و اوضاع این استان» قرار گرفته است.
همزمان، استاندار خوزستان در گفت و گویی با تلویزیون دولتی ایران از انجام «کارهای بزرگ» سخن می گوید و ادعا می کند که «تنش آبی آب شرب را به سرعت سازماندهی کرده» اما از پاسخ صریح به وضعیت آب رسانی در روستاهای فاقد اب خودداری می کند.
پیشتر، قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار خوزستان گفته بود تا هفته آینده «طرح جامعی» در ارتباط با بحران کم آبی در استان خوزستان آماده می شود تا در «جلسه سران سه قوه بررسی شود.» استاندار خوزستان با اشاره به «تنش آبی بسیار شدید» در خوزستان تصریح کرد برای رسیدگی به نارضایتیهای مردم استان در مورد بیآبی «در چند روز اخیر فشارهای بیشتری به مقامات عالیرتبه وارد کردیم.»
«فشارهای بیشتر» تاکنون با تحول مثبتی در استان خوزستان همراه نبوده است.
در این میان، کاوه مدنی، استاد دانشگاه و متخصص امور محیط زیست، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که «مدیریت بد منابع آب، فقدان آینده نگری و عدم احترام به اصول بدیهی توسعه پایدار طی چند دهه» از دلایل مشکلات جاری است. وی افزود که ایران در یک منطقه خشک از جهان قرار دارد؛ اما این یک مشکل جدیدی نیست، بلکه « مشکل این است که فکر می کردیم با پول و تکنولوژی» میتوان با این محدودیت مبارزه کرد و «وضعیت کنونی نتیجه این توهم است.»