دیدبان حقوق بشر:‌ اصلاح عملکرد آژانس امنیت ملی کافی نیست

رئیس سازمان دیدبان حقوق بشر می گوید باراک اوباما، به اندازه کافی بر روند اصلاح عملکرد آژانس امنیت ملی آمریکا (ان اس ای) سختگیری نکرده است به طوری که فعالیت های این نهاد در نقض حقوق حریم شخصی افراد ادامه دارد.

روز جمعه گذشته رئیس جمهوری آمریکا طی سخنانی سعی کرد به شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر اطمینان دهد که آمریکا به نگرانی های آنان درباره حریم شخصی شان احترام می گذارد. پیشتر ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق ان اس ای، با افشای اسنادی از این سازمان از شنود گسترده تلفن ها و فعالیت های اینترنتی شهروندان آمریکا و همچنین رهبران بین المللی پرده برداشت.

کنت رث، رئیس دیدبان حقوق بشر به خبرگزاری رویترز گفت که اوباما تنها به ارائه «اطمینان مبهم» درباره شنود مکالمات بسنده کرد.

آقای راث گفت:‌ «در هیچ جا حق غیرآمریکایی های مقیم خارج از آمریکا بر حریم خصوصی و روابطشان به رسمیت شناخته نشده و این که همه این حق را دارند که نخواهند روابط الکترونیکشان سر از کامپیوترهای دولتی درآورد.»

به گفته این مدیر ارشد دیدبان حقوق بشر آمریکا باید جمع آوری گسترده اطلاعات مربوط به مراودات الکترونیک را متوقف کند. او گفت اثباتی در این که این شنود گسترده تفاوتی در وضع امنیت ایجاد کرده باشد وجود ندارد.

او عملکرد آمریکا را تشبیه کرد به نصب دوربین در اتاق خواب افراد و گفتن این که این کار حریم خصوصی کسی را نقض نمی کند زیرا فیلمش فقط در مواقع خطر امنیتی تماشا می شود. کنت راث این رویکرد را «بی معنی»‌توصیف کرد.

باراک اوباما هفته پیش گفت شنود مکالمات تلفنی زیر بند ۲۱۵ قانون پاتریوت که پس از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تصویب شد، گردآوری شماره های تلفن، زمان و مدت مکالمات تلفنی را دربر می گیرد. او گفت:‌ «این اطلاعات در صورتی بررسی می شود که ما دلایل عقلانی داشته باشیم مبنی بر این که یک شماره خاص به یک سازمان تروریستی مرتبط است.»

دیدبان حقوق بشر در گزارش سالانه اش نوشت این خطر وجود دارد که دولت های جهان در پاسخ به «دست درازی» آمریکا اجازه خروج اطلاعات شهروندانشان از کشور مربوطه را ندهند، اقدامی که می تواند منجر به سانسور بیشتر در اینترنت شود.