واکنش کنعانی به هشدار باکو برای سفر اتباع خود به ایران: مردم‌تان را از اسرائیل بترسانید

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی

در پی توصیه وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان به شهروندانش برای خودداری از سفر غیرضروری به ایران، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفت که باید مردم جمهوری آذربایجان را از اسرائیل ترساند، نه ایران.

کنعانی روز دوشنبه ۱۵ خرداد در توییتی این سیاست جمهوری آذربایجان را «همان سیاست» اسحاق هرتسوگ، رئیس‌جمهوری اسرائیل، خواند و اسرائیل را «کودک‌کش» نامید.

کنعانی در حالی اسرائیل را «کودک‌کش» خوانده که بنا بر گزارش‌های نهادهای حقوق بشری، از مهر ۱۴۰۱ در جریان سرکوب اعتراضات سراسری مسالمت‌آمیز در ایران، دست‌کم ۷۲ کودک، از جمله کیان پیرفلک، کشته شده‌اند.

همچنین ببینید: توقیف یادگاری‌های تولد کیان پیرفلک؛ ماه‌منیر مولایی‌راد: «نشانه تأیید جنایت‌ها» است

این اظهارات ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، دو روز پس از آن بیان می‌شود که جمهوری آذربایجان از اتباع این کشور خواست تا از سفر غیرضروری به ایران خودداری کنند.

ضروری دانسته شدن «ترساندن» مردم جمهوری آذربایجان از اسرائیل در سخنان این مقام ارشد وزارت خارجه جمهوری اسلامی در حالی است که روابط دیپلماتیک میان آن دو کشور برقرار است و اسحاق هرتزوگ نهم خرداد به باکو سفر کرد.

همچنین ببینید: پایان دیدار رئیس جمهوری اسرائیل از باکو؛ تاکید بر همکاری در مقابله با خصومت‌های ایران

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان سیزدهم خرداد در بیانیه‌ای با اشاره به «حمله تروریستی» به سفارت این کشور در تهران در بهمن ۱۴۰۱، شرایط ایران را «بی‌ثبات» دانست و از اتباعش خواست از سفر غیرضروری به ایران بپرهیزند.

دولت جمهوری آذربایجان همچنین به شهروندان خود که در ایران هستند، توصیه کرده است که «نهایت احتیاط» و اصول امنیتی را به کار بندند.

توصیه خودداری از سفر به ایران از سوی دولت جمهوری آذربایجان پس از آن مطرح شده که فرید صفرلی ۲۷ ساله و دانشجو در آلمان، اسفند سال گذشته در ایران ناپدید شد.

مادر او به بخش آذربایجانی صدای آمریکا گفته است که این دانشجوی جوان قصد داشت با دوست دختر ایرانی خود در استانبول دیدار کند، اما بعد از نیامدن دختر، او به ایران رفت.

همچنین ببینید: اتهام «جاسوسی» برای دانشجوی جمهوری آذربایجان که به دنبال دوست‌دختر ایرانی سفر کرده بود

در پی حمله به سفارت باکو در تهران، روابط دو کشور تیره شد و جمهوری آذربایجان دیپلمات‌هایش را از تهران خارج کرد، هرچند کنسولگری آن در تبریز همچنان به فعالیت خود ادامه داد.

همچنین وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان اواسط فروردین، سفیر جمهوری اسلامی را احضار کرد و به او اطلاع داد که چهار دیپلمات سفارت ایران در باکو «عنصر نامطلوب» شناخته شده‌اند و باید ظرف ۴۸ ساعت این کشور را ترک کنند.

جمهوری آذربایجان هم‌زمان با اخراج دیپلمات‌های سفارت ایران شش نفر را نیز که ادعا کرده بود «از سوی دستگاه اطلاعاتی ایران برای بی‌ثبات کردن وضعیت در این کشور استخدام شده بودند» بازداشت کرد.

در مقابل، جمهوری اسلامی نیز در ماه اردیبهشت چهار دیپلمات جمهوری آذربایجان را اخراج کرد.

همچنین ببینید: ایران می‌گوید «ماه گذشته» چهار دیپلمات جمهوری آذربایجان را اخراج کرد