بنگلادش از بی رحمی دولت میانمار در قبال مسلمانان روهینگیا انتقاد کرد

سیل آوارگان روهینگیا به سوی بنگلادش

نخست وزیر بنگلادش در بازدید از کمپ آوارگان روهینگیا، از وضعیت آنها ابراز تاسف کرد. شیخ حسینا، نخست وزیر بنگلادش همچنین با انتقاد از بی رحمی دولت میانمار اعلام کرد این بی رحمی به حدی رسیده که دیگر قابل توضیح نیست.

«شیخ حسینا» روز سه شنبه ۲۱ شهریور در گفتگو با نمایندگان بنگلادش گفت زبانش از محکومیت میانمار قاصر است. نخست وزیر بنگلادش افزود: «آنها همچنان مسلمانان میانمار را به بنگلادش میفرستند. زنان مورد تجاوز و شکنجه قرار می گیرند، کودکان کشته می شوند و خانه ها آتش زده می شوند.»

از ماه گذشته میلادی تا کنون دست کم ۳۱۳ هزار تن از مسلمانان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند. وضعیت مسلمانان روهینگیا انتقادهای بین المللی در مورد میانمار را افزایش داده است. دولت آمریکا اعلام کرده با خشونتها در این کشور آسیایی به شدت مشکل دارد. آلمان هم در واکنش به خشونتها برخی از پروژه های امداد رسانی به میانمار را متوقف کرده است.

همچنین کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد خشونت و بی عدالتی ای که مسلمانان روهینگیا با آن مواجه هستند نمونه واضح پاکسازی قومی است. بازرسان حقوق بشر سازمان ملل از ورود به این منطقه منع شده اند.

جزئیات تنش جدید در میانمار

شمار مسلمان روهینگیا بالغ بر یک میلیون و یکصد هزار نفر است که از تبعیض و سرکوب دولتی شکایت دارند.

پنجشنبه ۲ شهریور یک گروه شبه نظامی موسوم به ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا، به یک مرکز پلیس در استان «راخین» حمله کرد که درگیری آنها با نیروهای ارتش دهها کشته برجای گذاشت. این گروه مسلح، هدف خود را دفاع از مردم مسلمان روهینگیا که تحت ظلم نیروهای حکومتی هستند، عنوان می کند.

بعد از این حمله تنش بین ارتش و گروه مسلح ارتش آزادیبخش آراکان روهینگیا افزایش یافت و دهها هزار مسلمان روهینگیا منطقه را ترک کردند.

اکثریت بودایی میانمار، مسلمانان روهینگیا را مهاجران غیرقانونی که از بنگلادش آمده‌اند می‌دانند. آنها امکان گرفتن شهروندی میانمار را ندارند و به عدم رعایت حقوق ابتدایی شان توسط حکومت اعتراض دارند.

به تازگی گروه ارتش آزادی آراکان روهینگیا که مدعی دفاع از مسلمانان است، اعلام آتش بس یک طرفه برای رسیدگی به وضعیت آوارگان و دریافت کمک های بین المللی اعلام کرده است.