لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۵

شورشیان روهینگیا خواستار آتش بس با دولت میانمار شدند


آوارگان روهینگیایی با فرار از خشونت ها در منطقه ای میان بنگلادش و میانمار پناه گرفته اند.
آوارگان روهینگیایی با فرار از خشونت ها در منطقه ای میان بنگلادش و میانمار پناه گرفته اند.

بیش از دو هفته پس از آخرین دور خشونت‌ها میان مسلمانان و دولت مرکزی در میانمار، شورشیان روهینگیا در کشور میانمار خواستار یک آتش بس یک ماهه از روز یکشنبه ۱۹ شهریور شده اند تا کمک‌های انساندوستانه به کسانی که گرفتار درگیریها هستند برسد.

تازه ترین دور خشونت در بیست و پنجم ماه اوت گذشته و زمانی آغاز شد که جنگجویان گروه «ارتش رستگاری آراکان روهینگیا» به پاسگاه‌های پلیس و یک پایگاه ارتش در استان راخاین در شمال غربی حمله کردند. آنها اعلام کردند که این حملات تلاشی برای حفظ اقلیت قومی‌شان در برابر سرکوب بوده است.

برخوردهای متعاقب آن حملات و عملیات نظامی علیه شورشیان دستکم ۴۰۰ نفر را به کشتن داده و موجب کوچ گروهی روستائیان جامعۀ روهینگیا به کشور همسایه، بنگلادش، شده است.

در این میان، سازمان عفو بین الملل روز یکشنبه دولت میانمار را متهم کرد که با کار گذاشتن مین‌های زمینی در امتداد مسیر عبور پناهجویان جامعۀ روهینگیا، عمداً این جامعه را هدف قرار می‌دهد.

پناهجویان روهینگیایی که از میانمار گریخته اند، گفته اند که نظامیان به روی مردم آتش گشوده و آنها را کشته‌اند، و مردم نیز چاره‌ای جز فرار ندارند.

دولت و نظامیان میانمار می‌گویند با تروریست‌هایی مبارزه می‌کنند که خانه‌های مردم را به آتش کشیده و آنها را کشتند. اما فیل رابرتسون، از دیده بان حقوق بشر، می‌گوید که تصاویر ماهواره‌ای از ۲۱ محل به آتش کشیده شده داستان متفاوتی را بازگو می‌کند.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند، برای حل این بحران با آنگ سان سو چی، رهبر حزب حاکم میانمار در حال مذاکره هستند.

روز پنجشنبه ۱۶ شهریور، هتر نائورت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به خبرنگاران که نظر این وزارتخانه را درباره خشونت‌ها در میانمار پرسیده بودند، گفت: «ما بطور قطع از دولت میانمار می‌خواهیم تا امکان ورود و دسترسی بهتری برای گزارشگران در مشاهده و گزارش وقایع میانمار فراهم کند. همچنین برای گروه‌های امدادی باید امکان رسیدن به منطقه و توزیع کمک های بشردوستانه فراهم شود.»

وزارت خارجه آمریکا تاکید می‌کند، در حال حاضر اولویت، رساندن کمک های بشر دوستانه است و از بنگلادش برای پناه دادن به این افراد قدردانی کرده است.

مسلمانان روهینگیا -که هندی آریایی هستند - از دیدگاه رسمی دولت میانمار عمدتا مهاجرانی غیرقانونی به شمار می‌آیند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG