رابرت مالی با آسیب‌دیدگان واقعه آبادان همدلی کرد؛ شمار جان‌باختگان به ۱۴ تن رسید

فرو ریختن برج دوقلوی متروپل در آبادان

رابرت مالی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، در پیامی توییتری با آسیب‌دیدگان و بازماندگان جان‌باختگان ریزش برج متروپل در آبادان ابراز همدلی کرد.

آقای مالی در این پیام که روز سه‌شنبه سوم خرداد منتشر کرد، نوشت: «ما به قربانیان و عزیزان آسیب‌دیده از ریزش ویرانگر ساختمان در آبادان تسلیت می‌گوییم و به یاد آنها هستیم.»

ظهر روز دوشنبه بخش‌هایی از برج دوقلوی تجاری «متروپل» در خیابان امیری آبادان که بخشی از آن در حال بهره‌برداری و بخشی دیگر همچنان در حال احداث بود، فرو ریخت.

رسانه‌های رسمی در ایران به نقل از احمد وحیدی، وزیر کشور، کشته شدن تا کنون ۱۴ تن را تأیید کرده‌اند. این واقعه تاکنون ۳۲ زخمی بر جا گذاشته و شماری از شهروندان آبادان همچنان زیر آوار مانده‌اند.

به گفته سعید حافظی، روزنامه‌نگاری که مدت‌ها است فساد پیرامون ساخت برج متروپل را دنبال می‌کند، ساعاتی پیش بخش دیگری از این ساختمان فرو ریخته و گفته شده که «دست‌کم سه امدادگر» زخمی شده‌اند.

گزارش‌های شهروندی حاکی از این است که اینترنت در آبادان «قطع» شده و برخی آن را «بایکوت خبری برای قتل عام مردم زیر آوار» توصیف کرده‌اند.

در حالی که روز دوشنبه رسانه‌های دولتی در ایران اعلام کرده بودند حسین عبدالباقی، مالک و پیمان‌کار برج‌های دوقلوی متروپل آبادان بازداشت شده، بامداد سه‌شنبه به وقت محلی، گزارش‌هایی متناقض مبنی بر متواری شدن او و همچنین زیر آوار ماندن او انتشار یافت و ساعاتی پس از آن دادستان خوزستان اعلام کرد که هویت جسد او پس از بیرون آمدن از زیر آوار شناسایی شده است.

پس از آن، برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی به نقل از شاهدان عینی اعلام کردند که مالک ساختمان متروپل را پس از فرو ریختن بنا «حین فرار» دیده‌اند.

برخی منابع خبری بر وجود «مافیای رانت و رشوه» در آبادان و همکاری مقامات استانی با حسین عبدالباقی، مالک برج متروپل تأکید می‌کنند.

یک روز پس از ریزش بخشی از این ساختمان ۱۰ طبقه و احتمال تخریب بقایای این آن٬ شماری از کاربران توییتر با راه‌اندازی یک کارزار و با استفاده از هشتگ «تخریب نکنید»، به احتمال محبوس شدن ده‌ها شهروند زیر آوار اشاره کرده و خواستار توقف تخریب شدند.

در میان موج اخبار تلخ پیرامون واقعه فرو ریختن ساختمان متروپل در آبادان، سه‌شنبه ویدئویی نیز انتشار یافت که نشان می‌دهد شماری از شهروندان به همراه نیروهای امدادگر یکی از افراد زیر آوار مانده را زنده بیرون آوردند و نجات دادند.

سعید حافظی، روزنامه‌نگار محلی در آبادان که اکنون ساکن آلمان است، روز دوشنبه در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا، استاندار پیشین و همه مدیرانی را که در چهار سال گذشته در منطقه اروند با مالک ساختمان در ارتباط بوده‌اند و همچنین شهرداری و شورای شهر و مسئول آتش‌نشانی مسئول دانست و گفت پیش از این بارها هشدار داده شده بود «این مجتمع یک سینما رکس دیگر برای آبادان می‌شود و می‌تواند مردم را بکشد».

اکنون نامه‌ای منتسب به مهندس ناظر ساختمان متروپل منتشر شده که در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ خطاب به شهرداری آبادان، وضعیت ساختمان را «بسیار بحرانی» توصیف کرده و خواستار «توقف کار» شده است. اما شهرداری به مالک پروژه متروپل اجازه داده تا کار را ادامه دهد.

محمدنبی موسوی‌فر، نماینده آیت‌الله علی خامنه‌ای در استان خوزستان در پی این واقعه روز چهارشنبه چهارم خرداد را در شهرهای آبادان و خرمشهر «عزای عمومی» اعلام کرده است.

شماری از شهروندان آبادان روز دوشنبه در تجمعی مقابل ویرانه‌های ساختمان متروپل شعار دادند: «آبادان بی‌صاحب، صاحب‌عزا است امروز.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

جمعی از مردم مقابل ویرانه متروپل شعار می‌دهند:«آبادان بی‌صاحب» صاحب عزاست امروز

شاهزاده رضا پهلوی ضمن همدلی با مردم آبادان و خانواده‌های داغدار، این واقعه را «نمایانگر عمق فساد و بی‌کفایتی جمهوری اسلامی» خوانده است.

همچنین ببینید: شمار قربانیان متروپل به ۱۱ تن افزایش یافت؛ گزارش‌های متناقض درباره سرنوشت مالک ساختمان

ساعاتی پیش نیز سایمون شرکلیف، سفیر بریتانیا در تهران، با انتشار توییتی این حادثه را به «مردم آبادن، به ویژه آسیب‌دیدگان حادثه ساختمان متروپل» تسلیت گفت.