مجلس لبنان سهشنبه در نخستین جلسه خود، نبیه بری، سیاستمدار کهنهکار شیعه، را برای هفتمین دوره به ریاست مجلس این کشور برگزید.
نبیه بری در این رایگیری داخلی موفق به کسب ۶۵ رای از مجموع ۱۲۸ رای نمایندگان مجلس شد. براساس نظام سیاسی فرقهای لبنان، این سمت همواره در اختیار نمایندهای شیعه است.
این کمترین آرایی است که تاکنون نبیه بری، رئیس ۸۴ ساله مجلس لبنان، برای حفظ سمتش به دست میآورد و این امر نشان از ساختار جدید مجلس لبنان دارد که در آن حزبالله، جنبش شیعه تحت حمایت ایران و متحدانش، اکثریتی را که در سال ۲۰۱۸ کسب کرده بودند، از دست دادهاند.
این نخستین جلسه مجلس جدید لبنان پس از انتخابات ۱۵ مه، و اولین رایگیری پس از فروپاشی اقتصادی لبنان و انفجار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ بود.
نبیه بری که رهبر جنبش امل است، از سال ۱۹۹۲ ریاست مجلس لبنان را برعهده داشته و از متحدان نزدیک حزبالله است.
الیاس بوصعب، وزیر آموزش و پروش پیشین این کشور، نیز بهعنوان معاون رئیس مجلس انتخاب شد.
بوصعب با حزب «جنبش میهنی آزاد» که میشل عون، رئیس جمهوری لبنان، نیز به آن تعلق دارد و وابسته به حزبالله محسوب میشود، متحد است.
او با کسب ۶۵ رای در دور دوم رایگیری، غسان اسکاف، نماینده تازهواردی را که بهعنوان نماینده مستقل معرفی شده است، شکست داد.
نتایج این رایگیری به این معنا است که متحدان حزبالله همچنان توانستهاند دو پست مهم پارلمان لبنان را حفظ کنند.
انتخابات پارلمانی لبنان در شرایطی برگزار شد که این کشور با فروپاشی کامل اقتصادی روبرو است. بانک جهانی، پیشتر، بحران اقتصادی لبنان را بدترین بحران در کشورهای جهان از سال ۱۸۵۰ تاکنون ارزیابی کرده بود.
بیش از ۸۰ درصد جمعیت لبنان، زیر خط فقر هستند و لیره، واحد پول ملی، نزدیک به ۹۰ درصد ارزش خود را برابر دلار از دست داده و نرخ بیکاری به حدود ۳۰درصد رسیده است.
لبنان بیش از ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که نزدیک به ۷۰ درصد آنها مسلمان (شیعه و سنی) هستند و مسیحیان مارونی بیش از یک چهارم جمعیت آن کشور را تشکیل میدهند.