اختصاصی؛ اعمال نفوذ آموزش و پرورش برای حذف رتبه‌بندی معلمان معترض

کوکب بداغی

صدای آمریکا به نامه‌ای دست یافته است که نشان می‌دهد مدیر‌کل آموزش و پرورش استان خوزستان خواهان حذف رتبه‌بندی فعالین صنفی از جمله کوکب بداغی، معلم معترض اهل ایذه، شده است.

در این نامه که به طور اختصاصی برای صدای آمریکا ارسال شده است، مسعود حیدری‌نژاد، مدیر‌کل آموزش و پرورش استان خوزستان، از دیوان عدالت اداری خواسته است تا از اجرای قانون رتبه‌بندی برای خانم بداغی، معلم ورزش در ایذه و دوست صمیمی ماه‌منیر مولایی‌راد، مادر کیان پیرفلک، جلوگیری کند.

او در این نامه که روز سوم دی‌ به معاونت قضایی و امور استخدامی دیوان عدالت اداری ارسال شده است، با استناد به یکی از نامه‌های شورای امنیت کشور، درخواست کرد تا جلوی رتبه‌بندی معلمان و فعالین صنفی معلمان که به ادعای او، «میدان‌دار اعتراضات» بودند و سابقه بازداشت و پرونده امنیتی دارند، به سرعت گرفته شود.

همچنین ببینید: اختصاصی؛ تفتیش بدنی دانش‌آموزان در ایذه و فشارها بر کوکب بداغی، دوست خانواده پیرفلک

دیوان عدالت اداری روز ۱۳ آبان ۱۴۰۲ در پاسخ به درخواست کوکب بداغی، در حکمی قطعی و الزام‌آور، وزارت آموزش و پرورش را مکلف کرده بود تا همه مزایای رتبه‌بندی این فعال صنفی معلمان را به طور کامل به او پرداخت کند.

خانم بداغی به علت حضور در اعتراضات سراسری سال گذشته به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و حمایت از دانش‌آموزان و معترضان، به انفصال موقت از تدریس محکوم شد اما از ابتدای سال تحصیلی جاری، با وضع محدودیت‌هایی به کار خود بازگشت.

پیشتر شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه ای، آنچه اقدامات «بی‌شرمانه جهت اخذ توبه نامه از همکاران فرهنگی» نامید را محکوم کرد.

همچنین ببینید: سیاست گرفتن «توبه نامه» از معلمان؛ شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران محکوم کرد

این تشکل اشاره کرد از معلمانی که از شمول قانون رتبه بندی، حذف شده اند، خواسته شده است تا خطاب به هیات ممیزه وزارت آموزش و پرورش بنویسند «با توجه به اینکه در طول دوران خدمت دچار برخی مشکلات عملکردی شده‌اند، از عملکرد خود ابراز پشیمانی می کنند و برای برخورداری از مزایای امتیاز رتبه‌بندی معلمان خواستار عنایت ویژه و بررسی مجدد هستند.»

قبل از آن هم روزنامه «اعتماد» در گزارشی در خرداد سال جاری نوشته بود که وزارت کشور در ابلاغیه‌ای در سال ۱۴۰۱، «حذف رتبه‌بندی» و «تنزل رتبه» را از جمله راهکارهای مقابله با تجمعات صنفی فرهنگیان مطرح کرده است.

در این ارتباط، دهها تن از معلمان محروم از طرح رتبه‌بندی در ۲۵ مرداد سال جاری در نامه سرگشاده ای به ابراهیم رئیسی از «بی‌اعتنایی عامدانه یا غافلانه حکومت نسبت به فرهنگیان» انتقاد و از «نگاه امنیتی» حاکمیت نسبت به فعالیت‌های صنفی معلمان ابراز تاسف کردند.