اعتراضات معیشتی در روز سهشنبه ۲۱ آذر با تجمع شماری از بازنشستگان کشوری دستکم در شش شهر ایران بر پا شد و معترضان علاوه بر انتقاد از سیاستهای اقتصادی و مدیریتی جمهوری اسلامی، خواهان آزادی معلمان زندانی شدند.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی، تجمعهای بازنشستگان کشوری از جمله معلمان، دستکم در شهرهای اردبیل، قزوین، اراک، کرمانشاه، سنندج، و اهواز برگزار شد.
این اعتراضات ماهها است که به صورت هفتگی در روزهای سهشنبه برپا میشود و بازنشستگان و مستمریبگیران با شعارهای معیشتی و صنفی خواهان برآورده شدن مطالبات خود هستند.
از جمله خواستههای بازنشستگان معترض، «اجرای همسانسازی حقوق با شاغلان همتراز بر مبنای ۹۰ درصد» و تأمین معیشت و رعایت منزلت آنها است.
در تجمع اهواز، مرکز استان خوزستان، بازنشستگان معترض ضمن حمایت از فرزانه زیلابی وکیل مدافع کارگران، بر ضرورت آزادی معلمان زندانی تأکید کردند.
معترضان شرکتکننده در این تجمعها، با مطالبات و شعارهایی که بر پلاکاردها نوشتهاند و همچنین شعارهایی از جمله «درد ما درد شماست، مردم به ما ملحق شوید»، «بازنشسته به پا خیز، برای رفع تبعیض»، «حقوق ما ریالیه، هزینهها دلاریه»، «معلم زندانی، آزاد باید گردد»، «یه اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه»، و «بازنشسته داد بزن، حقت رو فریاد بزن» بر حقوق صنفی خود تأکید کردند.
- گزارش تصویری اعتراضات بازنشستگان کشوری
کرمانشاه
اهواز
قزوین
اردبیل
سنندج
ادامه اعتراضات معیشتی بازنشستگان، که در روزهای مختلف هفته در شهرهای ایران برگزار میشود، در حالی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه «برنامه هفتم توسعه» به افزایش تدریجی سن بازنشستگی رأی دادهاند.
این اقدام با مخالفت رسانهها و اصناف روبهرو شده؛ از جمله، کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران در نامهای به شورای نگهبان خواستار تأیید نکردن این مصوبه شده است.
هرچند، مجلس شورای اسلامی در نشست علنی سهشنبه ۲۱ آذر کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور به رأی گذاشت و رد کرد.
از سوی دیگر، در روزهای پیشین ابراهیم رئیسی به بهانه تأثیر بررسی برخی موضوعات در مجلس بر روی بازار، غیرعلنی شدن برخی جلسات مجلس شورای اسلامی را خواستار شده، در حالی که مشکلات معیشتی ناشی از مدیریت اقتصادی، اقشار مختلف شهروندان را برای اعتراض به خیابان میکشاند.
در این رابطه، پیش از این حمید آصفی، تحلیلگر مسائل ایران، به صدای آمریکا گفته که تحمل جامعه در برابر فشارهای اقتصادی به پایان رسیده است.