بخشی از سخنرانی نخست وزیر اسراییل در نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، همانند سالهای گذشته به ایران و برنامه هستهای آن اختصاص داشت و بار دیگر با اشاره به خطر دستیابی ایران به توانایی ساخت سلاح هستهای گفت ایران از «گروه دولت اسلامی» خطرناکتر است.
بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه طی سخنانی با بیان این که ایران مسلح به تسلیحات هستهای برای جهان از گروه موسوم به دولت اسلامی خطرناکتر است، از کاهش بخشی از تحریمهای اعمال شده علیه ایران توسط قدرتهای جهانی انتقاد کرد و گفت لغو برخی از تحریمها «راه را برای دستیابی ایران به بمب اتمی» هموار کرده است.
نخست وزیر اسرائیل در ادامه گفت «ایران در تلاش است تا جامعه بینالملل را برای رسیدن به یک توافق فریب دهد تا بتواند خود را به مرحله دستیابی به توانایی استفاده نظامی از انرژی هستهای برساند.» به گفته آقای نتانیاهو «اگر بگذاریم چنین اتفاقی بیافتد، خود را با بزرگترین تهدید ممکن مواجه خواهیم کرد.»
ایران و شش قدرت جهانی که پس از روی کار آمدن دولت میانهروی حسن روحانی در تابستان سال گذشته، گفتگوها بر سر برنامه هستهای ایران را از سر گرفتند، در آذر ماه ۱۳۹۲ به یک توافق موقت دست یافتند که بر اساس آن دو طرف شش ماه فرصت داشتند که به یک توافق نهایی دست یابند.
در عین حال در این مدت برخی از تحریمها علیه ایران در ازای برداشته شدن گامهای مشخصی از سوی تهران، برداشته شد. اما با برطرف نشدن همه اختلافها، این گفتگوها برای چهار ماه دیگر تمدید شد که بر مبنای آن دو طرف باید تا پیش از ضرب الاجل ۳ آذر ماه سال جاری (۲۴ نوامبر) به یک توافق جامع و نهایی برسند.
اسرائیل از ابتدا به این گفتگوها انتقاد داشته و میگوید به رهبران نظام جمهوری اسلامی که بارها اسرائیل را تهدید به نابودی کردهاند، نمیتوان اعتماد کرد. ایران اسرائیل را به برسمیت نمیشناسد و آن را «رژیم اشغالگر قدس» میخواند.
نخست وزیر اسرائیل در ادامه سخنرانی خود به سخنان روز پنجشنبه حسن روحانی در همین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در انتقاد از «جهانیسازی تروریسم» سخن گفته بود، او را به ریختن «اشک تمساح» متهم کرد و ادعا کرد که ایران خود حامی تروریسم است.
آقای نتانیاهو با اشاره به تهدید گروه افراطی موسوم به دولت اسلامی (داعش) و لزوم مهار آن توسط جامعه بینالمللی، ایدئولوژی آن گروه را با نازیسم – که به برتری نژادی عقیده داشت – مقایسه کرد و گفت داعش به «برتری مذهبی» اعتقاد دارد.
نخست وزیر اسراییل در ادامه با بیان این که «حماس و داعش هر دو یک هدف مشابه را دنبال میکنند»، حمله نیروهای نظامی اسرائیل به نوار غزه را با حمله نیروهای اتئلاف بینالمللی به رهبری آمریکا علیه مواضع پیکارجویان دولت اسلامی در عراق و سوریه مقایسه کرد.