نشریه «تایمز اسرائیل» گزارش داد که شماری از مادران و خانوادههای گروگانهایی که هنوز در اسارت حماس هستند، روز شنبه پنجم خرداد، در تجمع هفتگی خود در چند شهر اسرائیل از دولت بنیامین نتانیاهو خواستند حتی بدون توافق، به جنگ پایان دهد.
این تجمع ها که «تایمز اسرائیل» آنها را اعتراضهای ضد دولتی توصیف کرده در چندین شهر در سراسر اسرائیل از جمله تل آویو، اورشلیم، حیفا، قیصریه و رخووت برگزار شد.
بنا به این گزارش، معترضان خواستار برکناری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، برگزاری انتخابات زودهنگام و آزادی گروگانهای اسیردر غزه شدند. پلیس در تظاهرات اصلی در تل آویو تعدادی از معترضان را دستگیر کرد.
به گفته سازماندهندگان تظاهرات در تل آویو، بیش از ۸۰ هزار تن در آن شرکت کردهاند، اما «تایمز اسرائیل» این رقم را تایید نکرده است.
در تل آویو به موازات تظاهرات در میدان دموکراسی، تجمعی هم در «میدان گروگانها» در خارج از موزه هنر تل آویو به رهبری خانوادههای برخی از ۱۲۵ گروگانی که هنوز توسط تروریستها در نوار غزه اسیر هستند، برگزار شد.
پس از آن، خانواده ها در خارج از مقر نظامی در «خیابان بگین» بیانیهای به مطبوعات دادند. ایناو زنگاوکر، مادر یکی از گروگان ها به نام ماتان و یکی از برجستهترین چهرههای «جنبش آزادی گروگانها» گفت: «ما باید یک بار برای همیشه درک کنیم که شرایط تغییر نکرده است. بدون پایان جنگ، توافقی برای آزادی گروگانها حاصل نخواهد شد.»
در اورشلیم، صدها تن در میدان پاریس در خارج از محل اقامت رسمی بنیامین نتانیاهو تجمع کردند.
تام بارکای، سازماندهنده اصلی «انجمن خانوادههای گروگانها و مفقودشدگان» در اورشلیم به جمعیت گفت: اگرچه نگران سرنوشت گروگانها است، اما او و سایرین در این تجمع «بی هیچ تردید به مبارزه برای بازگشت گروگانها ادامه میدهند.»
در تظاهرات رخووت، یاییر گولان، ژنرال بازنشسته و عضو سابق کنست که اکنون یکی از نامزدهای پیشرو برای ریاست حزب کارگر است، در یک سخنرانی گفت: «نتانیاهو سالهاست که از تصمیمگیری فرار کرده است.... او چیزی را تغییر نخواهد داد، و اقدامی برای اصلاح وضعیت نخواهد کرد.»
جنگ غزه از ۱۵ مهر سال گذشته در پی حمله حماس، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، به جنوب اسرائیل آغاز شد که در آن تروریستها حدود ۱۲۰۰ تن را که عمدتا غیرنظامی بودند، کشتند و ۲۵۲ تن را ربودند.
اسرائیل، ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، کشورهای اتحادیه اروپا و ژاپن، حماس را یک سازمان تروریستی معرفی کردهاند.
به گفته «تایمز اسرائیل»، گمان میرود که ۱۲۱ گروگان ربوده شده توسط حماس در غزه باقی ماندهاند که همه آنها زنده نیستند. ۱۰۵ غیرنظامی طی یک آتشبس یک هفتهای در آبان ماه سال گذشته از اسارت حماس آزاد شدند. چهار گروگان قبل از آن آزاد شده بودند. سه گروگان توسط سربازان اسرائیلی زنده نجات یافته اند و اجساد ۱۹ گروگان نیز پیدا شده است، از جمله سه گروگانی که به اشتباه توسط ارتش کشته شدند.
ارتش اسرائیل با استناد به اطلاعات جدید و یافتههای به دست آمده توسط نیروهای فعال در غزه، کشته شدن ۳۷ تن از گروگانها را که هنوز در دست حماس هستند، تایید کرده است.
یک تن نیز از ۱۵ مهر مفقود شده است و هنوز از سرنوشت او اطلاعی در دست نیست.
حماس بیش از ده سال است که اجساد سربازان کشته شده ارتش اسرائیل، اورون شائول و هادار گلدین را نگه داشته است و همچنین دو غیرنظامی اسرائیلی مفقود شده به نامهای اورا منگیستو و هشام السید را که هر دو با تصمیم خودشان در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ میلادی وارد نوار غزه شدند.