در ادامه واکنشها به تصمیم آمریکا برای به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل، تنش در بین فلسطینیها و اسرائیل از فاز اعتراض خیابانی وارد حملات نظامی شده است. بعد از حمله راکنی جمعه فلسطینیها، ارتش اسرائیل نیز به غزه حمله هوایی انجام داد که برخی منابع از زخمی شدن دستکم ۲۵ نفر خبر دادند.
آسوشیتدپرس گزارش داد حمله راکتی از نوار غزه که محل استقرار گروه حماس است، به سمت مواضع اسرائیلی با واکنش ارتش این کشور روبرو شده است. نیروی هوایی اهدافی را در نوار غزه مورد حمله قرار داد.
مقام های فلسطینی در غزه به آسوشیتدپرس گفتند که دستکم ۲۵ نفر زخمی شده اند.
ارتش اسرائیل در بیانیه ای اعلام کرد که حمله هوایی به نوار غزه در پاسخ به دو راکتی است که از این منطقه به سوی اسرائیل شلیک شد. اسرائیل میگوید جنگنده ارتش یک پایگاه آموزشی حماس و یک انبار مهمات را هدف قرار داده اند.
پیشتر رسانههای اسرائیل گزارش دادند دو راکت شلیک شده از نوار غزه، خسارتی برجای نگذاشته است.
تنش روز دوم بین معترضان فلسطینی و اسرائیل بعد از اعلام روز چهارشنبه پرزیدنت ترامپ درباره اورشلیم است.
پرزیدنت ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که دولت آمریکا اورشلیم را به عنوان پایتخت کشور اسرائیل برسمیت می شناسد. آقای ترامپ در سخنرانی خود اعلام کرد که بنا به این شناسایی، سفارت کشورش از تل آویو به اورشلیم انتقال خواهد یافت. در حالیکه این تصمیم با استقبال گرم مقامات اسرائیل روبرو شد، فلسطینیان آنرا به باد انتقادات شدید گرفتند.
اغلب کشورها با این تصمیم مخالفت کردند و در نوار غزه، اسماعیل هنیه رهبر حماس خواستار آغاز یک انتفاضه جدید شد.
از روز پنجشنبه تنش ها در مناطق فلسطینی آغاز شد.
رسانهها گزارش دادند در تظاهرات اعتراضی روز جمعه دستکم دو فلسطینی کشته و ده ها نفر زخمی شدند.
پیش از این حماس و گروه های دیگر فلسطینی دوبار دیگر مقابله با اسرائیل را در قالب «انتفاضه» یا قیام عمومی در سالهای ۱۹۸۷ -۱۹۹۳ و ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ تجربه کرده بودند.
در سال ۱۹۴۸ میلادی اسرائیل کنترل بخش غربی و اردن کنترل بخش شرقی اورشلیم را در اختیار گرفتند. اسرائیل که این شهر را پایتخت ابدی خود میداند، پس از جنگ سال ۱۹۶۷ کنترل بخش شرقی آن را نیز در دست گرفت.
اورشلیم به دلیل وجود اماکن مذهبی و تاریخی در آن، برای یهودیان، مسیحیان و همچنین برای مسلمانان شهری بسیار مقدس است، و سازمان ملل متحد زمانی پیشنهاد کرده بود که یک شهر بین المللی باقی بماند.