لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۵

واکنش‌ها در کنگره آمریکا به تصمیم پرزیدنت ترامپ درباره اورشلیم: استقبال دو حزبی


از راست: مک کین، باب کورکر، چاک شومر و دایان فاینستاین.
از راست: مک کین، باب کورکر، چاک شومر و دایان فاینستاین.

یک روز بعد از سخنان پرزیدنت ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا و به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا به این شهر، در کنگره آمریکا اغلب سناتور و اعضای مجلس نمایندگان از دو حزب از او حمایت کردند اما برخی دموکرات ها نیز با اقدام آقای ترامپ مخالف بودند.

پرزیدنت ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که دولت آمریکا اورشلیم را به عنوان پایتخت کشور اسرائیل برسمیت می شناسد. آقای ترامپ در سخنرانی خود اعلام کرد که بنا به این شناسایی، سفارت کشورش از تل آویو به اورشلیم انتقال خواهد یافت. در حالیکه این تصمیم با استقبال گرم مقامات اسرائیل روبرو شد، فلسطینیان آنرا به باد انتقادات شدید گرفتند.

اما در کنگره واکنش ها چه بودک

جان مک‌کین، سناتور جمهوریخواه از آریزونا، درباره تصمیم پرزیدنت ترامپ گفت: مسائل پیرامون وضعیت نهایی و دائمی اورشلیم بایستی در نهایت توسط اسرائیلی‌‌ها و فلسطینی‌ها و در قالب یک فرایند صلح حل و فصل شود.

باب کورکر، سناتور ارشد آمریکایی از تصمیم ترامپ برای اعلام اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل حمایت کرد. وی در بیانیه خود همچنین خواستار مذاکره با شرکای آمریکا در خاورمیانه برای تامین امنیت سفارتخانه های آمریکا مقابل هرگونه اعتراض شد.

تام کاتن سناتور جمهوریخواه نیز گفت: مشارکت فزاينده اسرائيل و رهبران عرب در برابر ايران، کار ترامپ را در به رسميت شناختن اورشليم به عنوان پايتخت اسرائيل آسان کرد.

مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه فلوریدا نیز در بیانیه ای از تصمیم پرزیدنت ترامپ استقبال کرد. او گفت اعلام پرزیدنت ترامپ قدم مهمی در مسیر درست است و ادامه مسیری است که کنگره در سال ۱۹۹۵ در جهت به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل قانون آن را تصویب کرد.

اد رویس رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا هم پیش از اعلام پرزیدنت ترامپ در حاشیه تصویب قانونی برای قطع کمک به تشکیلات خودگردان فلسطینی از این اقدام رئیس جمهوری آمریکا حمایت کرد.

در مقابل، دموکرات ها درباره تصمیم پرزیدنت ترامپ یک نظر نیستند. برخی مثل چاک شومر رهبر اقلیت دموکرات سنا، موافق انتقال پایتخت آمریکا هستند و برخی نیز مانند سناتور کوری بوکر از نیوجرسی می گویند با تصمیم پرزیدنت ترامپ مخالف هستند.

دایان فاینستاین سناتور ارشد از کالیفرنیا هم پیشتر در بیانیه ای مخالفت خود را با تصمیم پرزیدنت ترامپ اعلام کرده بود.


در سال ۱۹۴۸ میلادی اسرائیل کنترل بخش غربی و اردن کنترل بخش شرقی اورشلیم را در اختیار گرفتند. اسرائیل که این شهر را پایتخت ابدی خود می‌داند، پس از جنگ سال ۱۹۶۷ کنترل بخش شرقی آن را نیز در دست گرفت.

اورشلیم به دلیل وجود اماکن مذهبی و تاریخی در آن، برای یهودیان، مسیحیان و همچنین برای مسلمانان شهری بسیار مقدس است، و سازمان ملل متحد زمانی پیشنهاد کرده بود که یک شهر بین المللی باقی بماند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG