حکم پنج سال زندان برای لویی آرنو؛ فرانسه: غیر قابل قبول است

دادگاه انقلاب اسلامی استان تهران

دادگاه انقلاب اسلامی در تهران، یک شهروند فرانسوی به نام «لویی آرنو» را به پنج سال زندان محکوم کرد. وزارت خارجه فرانسه در واکنش به این حکم، آن را محکوم کرد و آن را «غیر قابل قبول» نامید.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این خبر روز چهارشنبه هفدهم آبان، از سوی خانواده آقای آرنو، مشاور بانکی، اعلام شد که در سپتامبر سال گذشته میلادی در ایران بازداشت شد و اکنون در زندان اوین در تهران زندانی است.

خانواده لویی آرنو در بیانیه‌ای گفتند که دادگاه انقلاب اسلامی او را به «تبلیغ علیه امنیت جمهوری اسلامی» متهم کرده است.

در این بیانیه تاکید شده است که لیی آرنو بی‌گناه است و حکم صادر شده علیه او «حمله به حقوق بشر و آزادی‌های فردی» به شمار می‌رود.

خانواده آقای آرنو ضمن محکوم کردن این حکم، او را «مسافری پرشور» توصیف کردند که از مدت‌ها پیش علاقه داشت به ایران سفر کند.

آنها نوشتند: «با تاسف، رویای او زمانی که به ناحق هدف قرار گرفت، زندانی شد و اکنون تحت اتهامات بی‌اساس محکوم شد، به کابوس تبدیل شد و آزادی و حقوق او را سلب کرد.»

خانواده آرنو تاکید کردند: او از اعتراضات سال گذشته که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، فاصله گرفته بود، هیچ هدف سیاسی نداشت و یا «بی‌احتیاطی» نکرد.

بر اساس این گزارش، لویی آرنو به حکم دادگاه اعتراض کرده است.

در این ارتباط، وزارت خارجه فرانسه روز چهارشنبه در بیانیه‌ای، حکم صادر شده علیه آقای آرنو را محکوم کرد و آن را «غیرقابل قبول» نامید.

در این بیانیه آمده است: «ما خواستار آزادی فوری او و همچنین تمام فرانسوی‌هایی هستیم که خودسرانه در ایران بازداشت شده‌اند».

خبر این حکم هنوز در رسانه‌های ایرانی گزارش نشده و یا به طور علنی قوه قضائیه جمهوری اسلامی آن را تائید نکرده است.

آقای آرنو یکی از دست‌کم ۱۲ شهروند خارجی است که فعالان و دولت‌های غربی می‌گویند جمهوری اسلامی، آنها را به عنوان یک استراتژی گروگان گیری عمدی و با هدف گرفتن امتیاز از غرب زندانی کرده است.

چند زندانی خارجی در ایران طی ماه‌های اخیر در مبادله پیچیده‌ای با جمهوری اسلامی و در ازای شش میلیارد دلاری که پیشتر در کره چنوبی مسدود شده بود، آزاد شدند.

در ماه مه سال جاری میلادی، جمهوری اسلامی، زندانیان فرانسوی؛ بنجامین بریر و برنارد فیلان را پس از وخامت وضعیت سلامتی آنها در پی اعتصاب غذا آزاد کرد. آقای فیلان شهروندی ایرلند را هم دارد.

همچنین فریبا عادلخواه، استاد دانشگاه با تابعیت فرانسوی-ایرانی، ماه گذشته پس از چهار سال و نیم بازداشت، سرانجام به فرانسه بازگشت.

اما به غیر از لویی آرنو، سه شهروند فرانسوی دیگر در ایران زندانی هستند؛ سیسیل کوهلر (معلم) و همسرش ژاک پاری، و مردی که تنها با نام کوچکش، اولیویه شناخته می‌شود.

خانم کولر و آقای پاری همراه با شماری از فعالان کارگری و معلمان، از جمله رضا شهابی، حسن سعیدی، داود رضوی، کیوان مهتدی و رسول بداقی، به دلیل دیدار در تهران بازداشت شدند.

پس از آن، تلویزیون جمهوری اسلامی فیلمی از دیدار این فعالان در یک رستوران پخش کرد و شبکه عربی ‎زبان «العالم»، متعلق به رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی، روز ۱۴ مهر سال قبل با انتشار «اعترافات اجباری» دو شهروند فرانسوی، اعلام کرد که آنها برای تدارک یک «انقلاب و سرنگونی جمهوری اسلامی» حدود پنج ماه پیش به ایران سفر کردند.

این اتهام در شرایطی وارد شد که خانواده بازداشت‌شدگان و نیز سازمان‌های حقوق بشری و تشکل‌ها و اتحادیه‌های کارگری در ایران و جهان با رد آن، با اشاره به مقاوله‌نامه‌های سازمان بین‌المللی کار، این دیدار را قانونی دانسته‌اند.

این دو فعال سندیکایی فرانسوی همچنان با شماری از این فعالان کارگری و معلمان زندانی هستند.

بازداشت این دو و سایر فعالان کارگری و معلمان ایرانی، انتقادهای گسترده اتحادیه‌های کارگری و معلمان در جهان را به همراه داشته است.