آمریکا «حملات گستاخانه» سپاه‌ به اقلیم کردستان عراق را محکوم کرد

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا

وزارت امورخارجه ایالات متحده روز چهارشنبه با صدور بیانیه‌ای حملات سپاه پاسداران به خاک اقلیم خودمختار کردستان عراق را محکوم کرد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، با انتشار بیانیه‌ای حملات ایران با موشک بالستیک و پهپاد به کردستان عراق را «نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق» خواند و گفت که آمریکا این حملات را به‌شدت محکوم می‌کند.

پرایس همچنین با ابراز همبستگی و پشتیبانی ایالات متحده از مردم و دولت عراق در برابر این‌گونه «حملات گستاخانه» علیه حاکمیت ملی عراق، تهدید حکومت ایران به اجرای حملات بیشتر را نیز محکوم کرد.

او تلفات ناشی از این حملات را «اسفناک» خواند.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) نیز با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن حملات سپاه‌پاسداران به اقلیم خودمختار کردستان اعلام کرد که در این حملات به هیچ یک از افراد آمریکایی یا تجهیزات آمریکا خسارتی وارد نشده است.

سپاه پاسداران صبح چهارشنبه بار دیگر مواضع گروه‌های کُرد مخالف جمهوری اسلامی در اقلیم کردستان عراق را هدف حمله قرار داده است.

به گزارش سوران خاطری، خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا از کویسنجق در اقلیم کردستان عراق، سپاه پاسداران مقر احزاب کُرد مخالف در اقلیم کردستان عراق را برای پنجمین روز پیاپی هدف حملات پهپادی و‌ موشکی قرار داده است.

مقامات حزب کوملە به صدای آمریکا گفتند که ابتدا مقر دو بخش حزب کوملە در زرگویز هدف حملات پهپادی قرار گرفت. این حملات فقط با خسارات مالی همراه بود.

بعد از این حمله سپاه با موشک و پهپاد به «کمپ آزادی» و قلعە حزب دموکرات کردستان ایران در شهر کویسنجق اربیل حملە شد.

خبرنگار صدای آمریکا که برای تهیه مصاحبە با یکی از مقامات حزب دموکرات و تهیه گزارش این حملات به مقر حزب دموکرات کردستان رفته است از وقوع پنج انفجار دیگر در این مقر (قلعه) در زمان حضورش در آن جا خبر می‌دهد.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

گزارش خبرنگار صدای آمریکا از لحظه حمله پهپادی سپاه پاسداران به مقر حزب دموکرات در اقلیم کردستان

مقر حزب دموکرات در کویسنجق، حزب «پارت آزاد کردستان» (پاک) در دیگله آلتون کوبری در استان اربیل، و مقر حزب کومله در سلیمانیه، هدف قرار‌گرفته‌اند.

در این حملات چندین غیرنظامی و‌ تنی چند از اعضای این احزاب کشته و‌ مجروح شده‌اند.

طبق آخرین آمار وزارت بهداشت حکومت اقلیم کردستان ٩ تن در این حملات کشتە و دەها تن زخمی شدە‌اند.

پس از این حملە مصطفی هجری، دبیر کل حزب دموکرت کردستان ایران، با صدور بیانیە‌ای این حملات را محکوم کرد.

خالد عزیزی، سخنگوی این حزب، هم گفت کە سپاە پاسداران غیر نظامیان را هدف قرار دادە است.

اعضای احزاب کوملە و دموکرات در زرگویز و کمپ آزادی عمدتا غیرنظامی هستند. تصاویری که بە دست صدای آمریکا رسیدە است نشان می‌دهد دانش‌آموزان دبستانی بە یکی از تپە‌های نزدیک بە کمپ آزادی پناە بردە‌اند.

منابع نزدیک به سپاه مدعی شدند که در این حملات ساختمان رادیو و تلویزیون کومله را هدف قرار داده است.

دفتر سازمان ملل متحد در عراق در بیانیە‌ای از ایران خواست که فورا بە حملات خود پایان دهد.

وزارت خارجە عراق هم حملات سپاە پاسداران را بە شدت محکوم کرد. وزارت خارجە عراق می‌گوید در اعتراض تمام راهکار های دیپلماتیک را در پیش می‌گیرند.

حکومت اقلیم کردستان هم در بە این حملات واکنش نشان داد و آن را بە شدت محکوم کرد. اربیل همچنین از ایران خواست بە نقض مکرر حاکمیت اقلیم کردستان عراق پایان دهد.

همزمان خبرگزاری ایرنا وابسته به دولت خبر داده است که قرارگاه حمزه نیروی زمینی سپاه روز چهارشنبه حملاتی موشکی را علیه مواضع کردهای مخالف جمهوری اسلامی مستقر در اقلیم کردستان عراق صورت داده است.

ایرنا مدعی شد که در این حملات، «از موشک‌های نقطه‌زن ۳۶۰ نیروی زمینی سپاه و همچنین پهپادهای انتحاری موجود در سازمان رزم این نیرو» برای انجام عملیات استفاده کرده است.

حملات هوایی سپاه پاسداران علیه نیروهای کرد مخالف جمهوری اسلامی در اقلیم کردستان عراق، از روز شنبه دوم مهرماه آغاز شده و ایرنا به نقل از اطلاعیه سپاه پاسداران نوشته است که این حملات «همچنان ادامه خواهد داشت.»

این خبرگزاری دولتی همچنین اضافه کرده است که حملات مورد ذکر در پاسخ به اعتراضات کنونی در ایران است که این خبرگزاری آن را «آشوب و ناامنی در کشور» توصیف کرده است.

این درحالی است که پیشتر عمار گلی، روزنامه‌نگار به صدای آمریکا گفت دلیل حملات سپاه این است که می‌خواهد افکار عمومی را منحرف کند و بگوید اعتراضات به خاطر دخالت احزاب کرد است.

مرگ مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله کرد سقزی که دو هفته پیش همراه خانواده‌اش برای سفری به تهران رفته بود، اما سه روز پس از بازداشت به دست «پلیس امنیت اخلاقی» جان داد، ابتدا موجی از خشم در شهرهای سنندج و سقز در استان کردستان به دنبال آورد.

اعتراضات بلافاصله به بیش از صد شهر در ایران سرایت کرد و شعارهایی با مطالبه سرنگونی کلیت نظام ایران اکنون در محور تظاهرات اعتراضی عنوان می‌شود.