نیویورک- در حالیکه روند صدور ویزا برای ایرانیان بعد از رد فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ، عادی شده، یک کارگردان ایرانی که برنده جایزه ای در جشنواره فیلم کوتاه در نیویورک شده، می گوید «به دلیل نگرفتن ویزا» در این جشنواره حاضر نشده است.
کاوه مظاهری، سازنده فیلم «روتوش» که جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره «ترایبکا» را دریافت کرد، در یک پیامی ویدئوی، دلیل عدم حضور خود در جشنواره را نگرفتن ویزای ورود به آمریکا اعلام کرد.
روابط عمومی جشنواره «ترایبکا» روز پنجشنبه هفته گذشته، با انتشار ویدیوئی که از ایران فرستاده شده بود، اعلام کرد که «کاوه مظاهری» کارگردان فیلم «روتوش» جایزه خود را به همه مهاجران جهان تقدیم کرد که برای آغاز زندگی جدید در کشوری دیگر، تلاش میکنند.
آقای مظاهری در این نوار ویدئوی، دلیل انصراف خود از آمدن به نیویورک را فرمان اجرایی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا عنوان کرد، که اتباع شش کشور با اکثریت مسلمان را از دریافت ویزای آمریکا برای مدتی محدود، محروم میکرد.
پرزیدنت ترامپ در ابتدای کار خود دو فرمان اجرایی برای لغو صدور ویزای شهروندان چند کشور عمدتا مسلمان صادر کرد که هر دو فرمان توسط قضات فدرال لغو شد و جلوی اجرای فرمان رئیس جمهوری گرفته شد.
بعد از رد دو فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ، روند ویزای شهروندان شش کشور به حالت عادی بازگشت. در حال حاضر افراد با داشتن دعوتنامه و مدارک کافی، می توانند به سفارت خانه های آمریکا مراجعه و درخواست ویزای غیرمهاجرتی یا مهاجرتی کنند.
در پیام ویدئویی این کارگردان مشخص نیست که آیا تقاضای او برای ویزای آمریکا رد شده یا مثل «اصغر فرهادی» کارگردان فیلم «فروشنده» برای ویزای آمریکا، اقدام نکرده است.
آقای فرهادی که جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی را برنده شد، پیش از اسکار اعلام کرده بود در مراسم اسکار شرکت نمی کند. او حتی بعد از لغو فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ، برای سفر به آمریکا اقدام نکرد.
فیلم «روتوش» ساخته کاوه مظاهری، داستان زنی است که واکنشی به مرگ شوهرش، که در مقابل چشمان او، میمیرد، واکنشی نشان نمیدهد و فقط به جسد او نگاه میکند. فیلم «روتوش» را محمدرضا جهانپناه فیلمبرداری کرده و سونیا سنجری و محمدحسین زیکساری، از جمله بازیگران آن هستند.
مظاهری، فارغ التحصیل رشته مهندسی راهآهن از دانشگاه علم و صنعت ایران است. «گزارشی در باره مینا» مستند نیمهبلند مظاهری، در جشنواره فیلمهای مستند «یاماگاتا» ی ژاپن، مورد تقدیر ویژه هیات داوران قرار گرفت.